- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Bravčové rebierko na olivách
Bravčové rebierko na olivách
- Kusov: 10
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 55min
- Hotové Za: 1:5 hod
Suroviny
- 1 kg bravčového karé
- 3 lyžice hladkej múky
- 1 väčšia cibuľa
- 2 dcl oleja
- oregáno
- grilovacie korenie
- 200 g olív
- 2 zelené papriky
- soľ a korenie podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Bravčové karé si nakrájame na rezne..Vyklepeme ,osolíme a okoreníme.Z hladkej múky, grilovacieho korenia a oregána asi 2 čajových lyžíc si urobíme zmes.Na panvicu dáme olej a rozpálime.Každý rezeň z jednej strany obalíme v tejto zmesi a na oleji z prudka opečieme z oboch strán a uložíme do zapekacej misy.Po poslednom rezníku na výpeku orestujeme najemno nakrájanú cibuľu a na prúžky nakrájanú papriku. Keď je všetko sklovité ,vysypeme zbytok múčnej zmesi.všetko dôkladne prepražíme ,a zalejeme vodou.prilievame toľko vody, aby keď sa nám všetko rozvarí výpek bol akurát hustý a aby ho bolo dosť na podliatie mäska.Ochutíme podľa potreby-
2. Krok
Mäso zalejeme výpekom, pridáme nasekané olivy prikryjeme buď alobalom alebo pokrievkou a dusíme v rúre pri 180 °C cca 55 minút do mäkka.
3. Krok
Podávame s ryžou guľatou Mánya alebo akoukoľvek zemiakovou prílohou.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.8 / 5)
4 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
18686 videní