- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Bravčové steaky so syrom, paradajkami a cibuľou (v rúre)
Bravčové steaky so syrom, paradajkami a cibuľou (v rúre)
- Kusov: 2
- Porcií: 2
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 450 g bravčového mäsa (panenka , krkovička alebo karé )
- 60 g tvrdého syra
- 1 paradajka
- 1 cibuľa
- olej
- 1 lyžica horčice
- 1 lyžica z dužiny granátového jablka
- 2 strúčiky cesnaku
- Koriander podľa chuti
- grilovacie korenie
Postup prípravy
1. Krok
Opláchnite bravčové mäso, osušte ho obrúskom a nakrájajte na dva rovnaké kusy. Každý kus zabaľte do plastového vrecka, položte ho na dosku a trochu naklepte.
2. Krok
Marinádu pripravíme zmiešaním oleja, horčice, dužiny z granátového jablka a korenia v hlbokej miske. Cesnak ošúpeme, roztlačíme lisom a pridáme do marinády. Omáčku premiešame.
3. Krok
Nakrájané kúsky mäsa zo všetkých strán natrieme vzniknutou omáčkou a dôkladne ich namočíme do marinády, odložíme na 25 minút. Potom rozohrejeme panvicu, položíme na ňu marinované mäso, opekáme asi 7 minút z každej strany.
4. Krok
Mäso preložíme na pracovnú dosku. Syr nastrúhame na jemnom strúhadle. Kúsky mäsa posypeme syrom. Paradajku umyte, nakrájajte na tenké plátky, položte na syr. Cibuľu ošúpeme, nakrájame na tenké prúžky a poukladáme na plátky paradajok.
5. Krok
Keď sú všetky komponenty na mieste, opatrne preložíme mäso so syrom, paradajkami a cibuľou na kúsok alobalu. Steaky úplne zabaľte do fólie a nenechávajte žiadne medzery.
6. Krok
Bravčové mäso so syrom, paradajkami a cibuľou pečieme v rúre predhriatej na 180 stupňov 45 minút. Potom alobal otvorte a pečte ďalších 8 minút. Dobrú chuť!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
21 videní