- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Bravčový bôčik na rozmaríne
Bravčový bôčik na rozmaríne
- Kusov: 1
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 2:0 hod
- Hotové Za: 2:20 hod
David Winter, majiteľ e-shopu s najväčším online portfóliom špičkového slovenského vína, WineExpert.sk, k tomuto jedlu odporúča:
Slovensko, Dvory nad Žitavou, Cabernet Sauvignon rosé, VZH, 2015, polosuché.
Výber z hrozna jasnoružovej farby a ovocno-korenistej arómy ponúka harmonickú chuť, ktorá sa zapáči aj vám.
Suroviny
- 2 kg bravčového bôčiku
- 2 pomaranče
- 3 vetvičky rozmarínu
- morská soľ
- mleté čierne korenie
- 2 lyžice horčice
- 4 druhy korenia
- mleté klinčeky
- 2 lyžice medu
Postup prípravy
1. Krok
Mäso umyte a osušte.prešpikujte ho rozmarínom, osoľte poriadne ..Okoreňte mletým čiernym korením.
2. Krok
V miske si zmiešajte med, mleté klinčeky horčicu pridajte zmes so 4 korenín a zalejte pomarančovou šťavou.
3. Krok
Mäso vložte do zapekacej misy a podlejte marinádou.
4. Krok
Pečieme 1,5 až 2 hodiny pri 180 °C najskôr prikryté alobalom, a potom 30 minút odokrité...Občas prelejte šťavou ..
5. Krok
Pred podávaním nakrájame na plátky..
6. Krok
Ako príloha sú vhodné varené alebo pečené zemiačiky..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
5192 videní