- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bravčové mäso
- Bravčový rezeň so smotanovým špenátom
Bravčový rezeň so smotanovým špenátom
- Kusov: 6
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 15min
- Hotové Za: 25min
Suroviny
- 6 rezňov z bravčového karé
- 3 lyžice majonézy
- 1 lyžica horčice
- 1/4 hrnčeka nastrúhaného parmezánu
- 1 hrnček strúhanky
- 1 čajová lyžička oregána
- 1 lyžica masla
- 1 lyžica mlieka
- 2 strúčiky cesnaku
- 120 g smotanového syra
- 460 g špenátu
- 1 citrón
- soľ a mleté čierne korenie
Postup prípravy
1. Krok
Predhrejeme si rúru na 200°C..Kotlety si zľahka naklepeme tĺčikom.V hlbokom tanieri si zmiešame majonézu a horčicu.V plytkom tanieri zase premiešame strúhanku s oregánom a s parmezánom.
2. Krok
Mäsko si po naklepaní osolíme a okoreníme.Mäso si potrieme zmesou majonézy a horčice a potom obalíme v strúhanke s parmezánom.Ukladáme ho na plech ..Potom ho vložíme do rúry a zapekáme tak 12 - 15 minút.
3. Krok
Kým sa nám mäso pečie roztopíme si maslo ku ktorému pridáme pretlačený cesnak a trochu orestujeme.Pridáme potom smotanový syr a zalejeme mliekom.Všetko premiešame aby nám vznikla hladká omáčka.
4. Krok
K tejto omáčke pridáme umytý špenát ktorý si podľa veľkosti môžete aj nasekať.Povaríme asi 2 - 3 minúty a odstavíme..Dochutíme soľou a korením.
5. Krok
Podávame so zemiakmi na akýkoľvek spôsob .Na rezne pred podávaním dáme aj plátok citróna.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1027 videní