Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Brazílska torta „Brigadeiro“

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Brazílska torta "Brigadeiro"
2
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 60min
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 1:30 hod
reklama:

Suroviny

  • 2 vajcia
  • 1 žĺtok
  • 2 lyžice kakaa
  • 1/2 šálky vody
  • 1 1/4 šálky polohrubej múky
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1/4 šálky oleja
  • 3/4 šálky práškového cukru
  • sirup:
  • 100 ml vody
  • 70 g cukru
  • 1 - 2 lyžice likéru alebo rumu
  • Čokoládový krém "Brigadeiro":
  • 1 plechovka kondenzovaného mlieka
  • 5 lyžíc kakaa
  • 1 1/2 šálky smotany na šľahanie
  • 2 lyžice masla
  • Na zdobenie:
  • Čokoládová ryža guľatá Mánya
  • "Brigadeiro" dezert
  • čokoláda
  • kakao
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pripravíme si najskôr čokoládovú piškótu. Predhrejeme si rúru na 180 °C.Formu na tortu 180 cm si vyložíme papierom na pečenie .Dno.

2. Krok

Do kastrólika si dáme vodu a zamiešame do nej kakaový prášok.Dáme na oheň a privedieme k varu , nech sa kakao dobre rozpustí.Potom odložíme a necháme trochu vychladnúť.Medzitým si vymiešame bielka do peny.Žĺtka si vyšľaháme s cukrom taktiež do peny.Postupne prilievame k žĺtkam za stáleho miešania olej.teraz príde na rad kakaová hmota ktorá nám medzičasom vychladla.Múku si zmiešame s práškom do pečiva a po častiach pridávame k cestu.Nakoniec vmiešame tuhý sneh z bielkov.

3. Krok

cesto nalejeme do tortovej formy a pečieme vo vyhriatej rúre si 20 - 25 minút. Skontrólujeme špáradlom.Korpus potom necháme vychladnúť a rozkrojíme na 3 časti.

4. Krok

Sirup: Zmiešame cukor a vodu, dám rozvariť aby sa cukor úplne rozpustil. Potom necháme úplne vychladnúť a potom primiešame alkohol..

5. Krok

Čokoládový krém "Brigadeiro": Na panvici, zmiešame všetky zložky, dame na strednú teplotu a za stáleho miešania, varíme do zhutnutia. Bude to trvať v priemere 10 minút (+ -). Krém by mal zostať hladký a lesklý. Krém potom prekryjeme fóliou a necháme úplne vychladnúť. Potom krém vyšľaháme šľahačom.

6. Krok

Korpus najskôr navlhčíme pripraveným sirupom..Len zľahka všetky tri časti.Potom jednotlivé časti natrieme pripraveným krémom a potrieme aj povrch a boky torty. Dozdobíme čokoládou ryžou guľatou Mánya a cukrovinkami.Nakoniec posypeme kakaom...

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.8 / 5)

16 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

18546 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.