- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- dezert
- Bromisu – hit brownie a tiramisu
Bromisu – hit brownie a tiramisu

- Kusov: 1
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- Na brownies základ:
- 227 g masla
- 400 g tmavej čokolády
- 60 g kakaa
- 120 g hladkej múky
- 5 vajec
- 140 g hnedého cukru
- 200 g bieleho cukru
- 1 lyžička soli
- 1 lyžica vanilkového extraktu
- 1 lyžica instantnej kávy
- Krém Tiramisu :
- 230 g masarpone
- 240 ml smotany na šľahanie
- 50 g cukru
- štipka soli
- 1 lyžica vanilkovej pasty
- 1 lyžica instantnej kávy
- Na posypanie :
- 3 lyžice kakaa
Postup prípravy
1. Krok
Príprava brownies základu: Predhrejte rúru na 175°C. Plech na pečenie vymastite a vysteľte papierom na pečenie. V hrnci roztopte maslo na miernom ohni a potom primiešajte čokoládu, kým sa nerozpustí a zmes nie je hladká. Nechajte ju vychladnúť. Do misky preosejte múku, kakao a espresso prášok. V inej miske vyšľahajte mixérom vajcia, cukor, soľ a vanilku, kým zmes nezhustne a nezbelie (štyri až päť minút). Vychladnutú čokoládovú zmes jemne vmiešajte do vajec. Pridajte suché ingrediencie a opatrne premiešajte, kým sa všetko nespojí. Cesto nalejte do formy, uhlaďte ho a pečte 25 minút, kým vrch nie je mierne popraskaný a mäkký na dotyk. Nechajte úplne vychladnúť.
2. Krok
Príprava krému na tiramisu: V miske vyšľahajte mascarpone a smotanu do hladka (asi 30 sekúnd). Pridajte cukor, soľ, vanilkovú pastu a espresso prášok a pokračujte v miešaní, kým zmes nezhustne, maximálne dve minúty.
3. Krok
Montáž: Vychladnuté brownies potrieme tiramisu krémom. Pomocou jemného sitka posypte vrch kakaovým práškom. Nakrájajte na kúsky a ihneď podávajte alebo uložte do chladničky až do podávania.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
11 videní