- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- sterilizujeme
- Broskyňový džem
Broskyňový džem
- Kusov: 4
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 1200 g zrelých broskýň
- 50 ml citrónovej šťavy
- 500 g cukru na džem (2:1)
- 1 vanilkový cukor
Postup prípravy
1. Krok
Broskyne umyte, osušte a prekrojte na polovice. Odstráňte kôstku. Dužinu nakrájame na veľké kocky. Citrón rozpolíme a vytlačíme z neho šťavu. Plody priveďte do varu s citrónovou šťavou v hrnci.
2. Krok
Pridáme konzervačný cukor a vanilkový cukor, spolu premiešame a necháme dusiť asi 5 minút . Príležitostne premiešajte vareškou.
3. Krok
Horúci džem zľahka rozmixujte tyčovým mixérom, aby bolo stále vidieť malé kúsky broskyne. Naplňte džem do štyroch čistých zaváraninových pohárov ( každý po 350 ml) a pevne uzavrite. Necháme stuhnúť cez noc.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
5097 videní