- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Broskyňový jogurtový koláč
Broskyňový jogurtový koláč
- Kusov: 1
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 45min
- Hotové Za: 1:5 hod
Suroviny
- 3 broskyne
- 1/2 šálky čučoriedok
- 4 vajcia
- 200 g práškového cukru
- 250 g bieleho jogurtu
- 250 g polohrubej múky
- 50 g kukuričného škrobu
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- 1/3 lyžičky sódy bikarbóny
- štipka soli
- kôra z polovice citróna
- 1 vanilkový cukor
- 4 lyžice mandľové lupienky
- Menšia tortová forma , alebo plech .
Postup prípravy
1. Krok
Rúru predhrejeme na 180°C . Vajcia šľaháme s cukrom, kým nezväčšia svoj objem (asi 10 minút). Pridajte jogurt, znížte rýchlosť mixéra a dobre premiešajte. Pridajte kukuričný škrob a primiešajte stierkou . Zmiešame preosiatu múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ a vmiešame do cesta. Pridáme vanilkový cukor a citrónovú kôru.
2. Krok
Polovicu cesta nalejeme do formy, na cesto rozložíme polovicu čučoriedok. Nalejte zvyšné cesto. Na povrch koláča rozložte zvyšné čučoriedky a broskyne, nakrájajte na tenké plátky a jemne ich vtlačte do cesta. Nakoniec posypeme mandľovými lupienkami. Vložte koláč do predhriatej rúry na 35-45 minút.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
154 videní