- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Broskyňový koláč s lieskovými orieškami
Broskyňový koláč s lieskovými orieškami
- Kusov: 1
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 1:10 hod
- Hotové Za: 1:50 hod
Suroviny
- cesto:
- 185 g hladkej múky
- 0,5 lyžičky mletého kardamónu
- 0,5 lyžičky prášku do pečiva
- 100 g masla mäkkého
- 55 g práškového cukru
- 1 vajce
- 2 - 3 lyžice mlieka
- Plnka:
- 100 g pražených lieskových orieškov
- 100 g mäkkého masla
- 110 g práškového cukru
- 2 vajcia
- 35 g hladkej múky
- 3 broskyne alebo nektarinky nakrájané na plátky
- 90 g medu
Postup prípravy
1. Krok
Pripravíme si cesto.Zmiešame múku s práškom do pečiva a s kardamónom.Pridáme maslo a zmes pomrvíme..
2. Krok
Pridáme vajce a cukor a v prípade potreby mlieko,vypracujme cesto ktoré dáme do chladničky na 30 minút.
3. Krok
Zatiaľ si pripravíme plnku.Zomelieme orechy na jemno.v miske si vymiešame maslo s cukrom do peny.Pridáme aj vajcia, jedno po druhom a za každým dobre premiešame.
4. Krok
Potom primiešame múku a mleté orechy, ktoré si po opražení samozrejme najskôr zbavíme šupiniek.
5. Krok
Predhrejeme si rúru na 180°C ..Cesto vyberieme z chladničky a vyvaľkáme ho podľa tvaru formy v ktorom budeme koláčik piecť na hrúbku cca 2 - 3 mm..Cesto vložíme do formy, aj cez okraje a orežeme ..Formu aj s cestom vložíme teraz do mraziaku na 15 - 20 minút.
6. Krok
Po vybratí z mraziaku na cesto dáme papier na pečenie a vysypeme naň fazuľu alebo ryžu guľatu Mánya aby sme papier zaťažili ..koláč vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 15 minút.Potom vyberieme, odstránime papier aj s fazuľou alebo ryžou guľatou Mánya a dopekáme ďalších 10 minút.
7. Krok
Potom vyberieme a navrstvíme plnku.na plnku poukladáme plátky broskýň.
8. Krok
Vložíme opäť do rúry a pečieme ďalších 30 - 40 minút kým sa plnka neprepečie a nezväčší svoj objem..Po upečení namažeme medom a necháme vychladnúť.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
906 videní