- Mňamky-Recepty.sk
 - Recepty
 - koláče
 - Broskyňový koláč s lieskovými orieškami
 
Broskyňový koláč s lieskovými orieškami
          - Kusov: 1
 - Porcií: 12
 - Čas Prípravy: 40min
 - Varenie: 1:10 hod
 - Hotové Za: 1:50 hod
 
Suroviny
- cesto:
 - 185 g hladkej múky
 - 0,5 lyžičky mletého kardamónu
 - 0,5 lyžičky prášku do pečiva
 - 100 g masla mäkkého
 - 55 g práškového cukru
 - 1 vajce
 - 2 - 3 lyžice mlieka
 - Plnka:
 - 100 g pražených lieskových orieškov
 - 100 g mäkkého masla
 - 110 g práškového cukru
 - 2 vajcia
 - 35 g hladkej múky
 - 3 broskyne alebo nektarinky nakrájané na plátky
 - 90 g medu
 
Postup prípravy
1. Krok
Pripravíme si cesto.Zmiešame múku s práškom do pečiva a s kardamónom.Pridáme maslo a zmes pomrvíme..
2. Krok
Pridáme vajce a cukor a v prípade potreby mlieko,vypracujme cesto ktoré dáme do chladničky na 30 minút.
3. Krok
Zatiaľ si pripravíme plnku.Zomelieme orechy na jemno.v miske si vymiešame maslo s cukrom do peny.Pridáme aj vajcia, jedno po druhom a za každým dobre premiešame.
4. Krok
Potom primiešame múku a mleté orechy, ktoré si po opražení samozrejme najskôr zbavíme šupiniek.
5. Krok
Predhrejeme si rúru na 180°C ..Cesto vyberieme z chladničky a vyvaľkáme ho podľa tvaru formy v ktorom budeme koláčik piecť na hrúbku cca 2 - 3 mm..Cesto vložíme do formy, aj cez okraje a orežeme ..Formu aj s cestom vložíme teraz do mraziaku na 15 - 20 minút.
6. Krok
Po vybratí z mraziaku na cesto dáme papier na pečenie a vysypeme naň fazuľu alebo ryžu guľatu Mánya aby sme papier zaťažili ..koláč vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 15 minút.Potom vyberieme, odstránime papier aj s fazuľou alebo ryžou guľatou Mánya a dopekáme ďalších 10 minút.
7. Krok
Potom vyberieme a navrstvíme plnku.na plnku poukladáme plátky broskýň.
8. Krok
Vložíme opäť do rúry a pečieme ďalších 30 - 40 minút kým sa plnka neprepečie a nezväčší svoj objem..Po upečení namažeme medom a necháme vychladnúť.
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
955 videní