- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Broskyňový perník
Broskyňový perník
- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 1 kg tvrdých broskýň alebo nektariniek
- 150 g masla
- 60 g hnedého cukru
- Perník:
- 4 vajcia
- 4 lyžice práškového cukru
- 4 lyžice polohrubej múky
- 1 lyžica kukuričného škrobu
- 1 lyžička vanilkového cukru
- 1 lyžička perníkového korenia
- 0,5 lyžičky prášku do pečiva (môžete vynechať perníkové korenie a prášok do pečiva , a pridajte 1 lyžičku perníkového prášku do pečiva)
Postup prípravy
1. Krok
predhrejeme si rúru na 200°C.. Broskyne nakrájame na plátky asi 2 cm hrubé..
2. Krok
Tortovú formu s priemerom 24 si vyložíme s papierom na pečenie, a vymažeme maslom.Na dno dáme ešte pár plátkov masla..
3. Krok
na dno formy poukladáme broskyne tak, aby sa prekrývali..Posypeme ich cukrom..Formu dáme do rúry a pečieme broskyne 15 - 20 minút.Mali by zmäknúť..
4. Krok
medzitým si vyšľaháme vajcia, a pridáme k nim vanilkový a práškový cukor po lyžiciach..Šľaháme do bielej peny asi 10 minút.Potom vmiešame preosiatu múku so škrobom, s práškom do pečiva a s preníkovým korením.
5. Krok
Broskyne vyberieme z rúry a rúru stiahneme na 190°C..Cesto nalejeme na broskyne rovnomerne ho rozotrieme a formu vrátime do rúry..Pečieme ešte 18 minút dozlatista.
6. Krok
Po upečení necháme koláč vo forme úplne vychladnúť, a potom ho preklopíme..Stiahneme papier na pečenie a pred podávaním posypeme práškovým cukrom..
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1560 videní