Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Broskyňový perník

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Broskynovy pernik.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.gastronom.ru
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 1 kg tvrdých broskýň alebo nektariniek
  • 150 g masla
  • 60 g hnedého cukru
  • Perník:
  • 4 vajcia
  • 4 lyžice práškového cukru
  • 4 lyžice polohrubej múky
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • 1 lyžička vanilkového cukru
  • 1 lyžička perníkového korenia
  • 0,5 lyžičky prášku do pečiva (môžete vynechať perníkové korenie a prášok do pečiva , a pridajte 1 lyžičku perníkového prášku do pečiva)
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

predhrejeme si rúru na 200°C.. Broskyne nakrájame na plátky asi 2 cm hrubé..

2. Krok

Tortovú formu s priemerom 24 si vyložíme s papierom na pečenie, a vymažeme maslom.Na dno dáme ešte pár plátkov masla..

3. Krok

na dno formy poukladáme broskyne tak, aby sa prekrývali..Posypeme ich cukrom..Formu dáme do rúry a pečieme broskyne 15 - 20 minút.Mali by zmäknúť..

4. Krok

medzitým si vyšľaháme vajcia, a pridáme k nim vanilkový a práškový cukor po lyžiciach..Šľaháme do bielej peny asi 10 minút.Potom vmiešame preosiatu múku so škrobom, s práškom do pečiva a s preníkovým korením.

5. Krok

Broskyne vyberieme z rúry a rúru stiahneme na 190°C..Cesto nalejeme na broskyne rovnomerne ho rozotrieme a formu vrátime do rúry..Pečieme ešte 18 minút dozlatista.

6. Krok

Po upečení necháme koláč vo forme úplne vychladnúť, a potom ho preklopíme..Stiahneme papier na pečenie a pred podávaním posypeme práškovým cukrom..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1610 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.