Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Broskyňový perník

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Broskynovy pernik.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.gastronom.ru
  • Kusov: 1
  • Porcií: 8
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 1 kg tvrdých broskýň alebo nektariniek
  • 150 g masla
  • 60 g hnedého cukru
  • Perník:
  • 4 vajcia
  • 4 lyžice práškového cukru
  • 4 lyžice polohrubej múky
  • 1 lyžica kukuričného škrobu
  • 1 lyžička vanilkového cukru
  • 1 lyžička perníkového korenia
  • 0,5 lyžičky prášku do pečiva (môžete vynechať perníkové korenie a prášok do pečiva , a pridajte 1 lyžičku perníkového prášku do pečiva)
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

predhrejeme si rúru na 200°C.. Broskyne nakrájame na plátky asi 2 cm hrubé..

2. Krok

Tortovú formu s priemerom 24 si vyložíme s papierom na pečenie, a vymažeme maslom.Na dno dáme ešte pár plátkov masla..

3. Krok

na dno formy poukladáme broskyne tak, aby sa prekrývali..Posypeme ich cukrom..Formu dáme do rúry a pečieme broskyne 15 - 20 minút.Mali by zmäknúť..

4. Krok

medzitým si vyšľaháme vajcia, a pridáme k nim vanilkový a práškový cukor po lyžiciach..Šľaháme do bielej peny asi 10 minút.Potom vmiešame preosiatu múku so škrobom, s práškom do pečiva a s preníkovým korením.

5. Krok

Broskyne vyberieme z rúry a rúru stiahneme na 190°C..Cesto nalejeme na broskyne rovnomerne ho rozotrieme a formu vrátime do rúry..Pečieme ešte 18 minút dozlatista.

6. Krok

Po upečení necháme koláč vo forme úplne vychladnúť, a potom ho preklopíme..Stiahneme papier na pečenie a pred podávaním posypeme práškovým cukrom..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1560 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.