- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Brownie Creme brulée
Brownie Creme brulée
- Kusov: 1
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 55min
Suroviny
- Piškóta :
- 250 g tmavej čokolády
- 220 g masla
- 160 g hladkej múky
- 30 g holandského kakaa
- štipka soli
- štipka škorice
- 260 g práškového cukru
- 4 vajcia
- Tvarohová vrstva :
- 350 g mascarpone
- 100 g kyslej smotany
- 1 lyžička hladkej múky
- 1 vanilkový lusk (vyškrabaný)
- 1 lyžička kukuričného škrobu
- 4 lyžice práškového cukru
- 3 vajcia
- práškový cukor
Postup prípravy
1. Krok
Na brownie si najprv nad parou roztopíme tmavú čokoládu, maslo, škoricu, soľ a cukor, potom keď sa všetko rozpustí, vmiešame vajcia, múku a kakaový prášok. Zmes rozotrite na plech s rozmermi 20 x 28 cm vystlaný papierom na pečenie. Na tvarohovú vrstvu všetko dôkladne premiešame v miske a nalejeme na brownie, potom pečieme na 175°C 40 minút.
2. Krok
Keď ho vytiahnete, môže to vyzerať trochu tekutejšie, ale takto to má vyzerať. Necháme vychladnúť na izbvú teplotu potom dáme na 1-2 hodiny odležať do chladničky. Po vychladnutí nakrájame na kocky, husto posypeme práškovým cukrom a vrch skaramelizujeme pomocou kuchárskej flambovacej pištole..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
92 videní