- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Brownie s čiernymi ríbezľami
Brownie s čiernymi ríbezľami
- Kusov: 1
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 150 g čiernych ríbezlí (môžete použiť aj čerešne, višne, maliny)
- 100 g horkej čokolády
- 150 g masla
- 150 g trstinového cukru
- 3 vajcia
- 100 g celozrnnej múky hladkej
Postup prípravy
1. Krok
Zapekaciu misu , alebo menší plech (s priemerom asi 15 x 20) vymastíme maslom a múkou.
2. Krok
Maslo a čokoládu rozpustíme na najmenšom ohni za občasného miešania. Je dôležité zmes neprehrievať, iba roztopiť do hladka.
3. Krok
Vajcia vyšľaháme s hnedým cukrom , potom ich spojíme s čokoládovou zmesou..
4. Krok
Zľahka vmiešame preosiatu múku a vylejeme cesto do formy..
5. Krok
Navrch pridáme umyté a osušené bobule. Pečieme asi 25-30 minút na 180°C (stred koláča by mal zostať mierne vlhký).
6. Krok
Hotový koláč ozdobíme práškovým cukrom. Je vynikajúci teplý aj studený!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
472 videní