Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Brownies s jablkami

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Brownie s jablkami.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
povar.ru
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • 40 g tmavého kakaového prášku
  • 120 g Hladkej múky
  • 180 g práškového cukru
  • 120 g masla
  • 2 vajcia
  • 2 jablká
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru vyhrejeme na 170°C .. Plech 20 x 20 cca prikryjeme s papierom na pečenie..

2. Krok

Spojte zmäknuté maslo (nezohrievajte!) s cukrom, šľahajte šľahačom do nadýchanej hmoty.

3. Krok

Pridávajte po jednom vajce, dôkladne šľahajte, aby bola hmota homogénna.

4. Krok

Hmota po vmiešaní dvoch vajec by mala byť bez hrudiek.

5. Krok

Pridáme múku a kakao. Trochu premiešajte lyžičkou, aby sa múka navlhčila. Jablká zbavíme šupky, nastrúhame na hrubom strúhadle a pridáme do cesta.

6. Krok

Cesto dôkladne premiešajte, aby sa jablká rovnomerne rozložili.

7. Krok

Cesto vylejeme do formy a zarovnáme ho. Brownies pečieme 30-35 minút. Aby ste získali brownies s vlhkým stredom, je dôležité nepremeškať čas a vybrať ho z rúry včas. Preto ku koncu pečenia začnite pripravenosť kontrolovať špáradlom. Treba vystihnúť moment, keď stred prestal byť tekutý, no na špáradle je ešte trocha mokrého cesta, formu ihneď vyberte z rúry, brownies je hotové.

8. Krok

Brownie nechajte úplne vychladnúť a až potom nakrájajte na štvorce. Môžete ich dať aj na niekoľko hodín do chladničky, studené brownies budú mať úplne inú textúru ako teplé. Teplé brownies je drobivejšie, pripomína skôr vlhkú hustú piškótu a studené má viskóznejšiu a hustejšiu štruktúru. To je, samozrejme, vec chuti, no ja mám najradšej brownies, ktoré odleží niekoľko hodín v chladničke.

reklama:

Brownies si môžete spestriť pridaním akýchkoľvek orieškov do cesta, skvelé sú opražené a nasekané lieskovce či vlašské orechy.

Priemerné hodnotenie receptu

(3.2 / 5)

6 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

4382 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.