- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Brownies s vlašskými orechmi
Brownies s vlašskými orechmi
- Kusov: 1
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 185 g tmavej čokolády min 60% kakaa
- 185 g masla
- 200 g cukru
- 3 vajcia
- 1 lyžica instantnej kávy (prášok)
- 85 g hladkej múky
- 40 g kakaa
- hrsť nasekaných vlašských orechov
Postup prípravy
1. Krok
Čokoládu nasekáme nadrobno a maslo nakrájame na plátky. Oboje roztopíme v kovovej miske nad horúcim vodným kúpeľom , občas premiešame. Rúru predhrejeme na 180°C (160 stupňov teplovzdušnú). Formu koláč alebo menší plech 25 x 25 vymastíme a vystelieme papierom na pečenie. Medzitým v miske metličkami ručného mixéra šľaháme cukor a vajcia 5-8 minút, kým hmota nenaberie na objeme a metličky po pretiahnutí hmotou nezanechávajú stopy.
2. Krok
Kávu rozpustite v 1 lyžici horúcej vody. Roztopenú čokoládovú zmes pridáme k cukrovo-vaječnej zmesi a primiešame drevenou vareškou , alebo stierkou, kým nevznikne homogénna zmes. Nikdy nemiešajte ani nešľahajte, len vždy cesto ťahajte zdola nahor. Pridajte kávu a premiešajte.
3. Krok
K čokoládovej zmesi preosejeme múku a kakao a rovnako opatrne primiešame, kým nezostanú žiadne hrudky. Vlašské orechy nasekáme nahrubo a asi 2/3 z nich vmiešame do cesta. Cesto nalejeme do formy a uhladíme, posypeme zvyšnými vlašskými orechmi.
4. Krok
Pečieme na strednej priečke 30-40 minút. Po 30 minútach vytiahnite mriežku a mierne potraste formou. Ak sa stred brownie ešte hýbe, nie je hotové a treba ho piecť ďalej. V opačnom prípade vyberte, nechajte vychladnúť asi 1 hodinu a vložte na noc do chladničky zakryté potravinovou fóliou. Nasledujúci deň nakrájajte na kocky.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
150 videní