Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Brownies s vlašskými orechmi

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Brownie s orechmi.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 50min
reklama:

Suroviny

  • 185 g tmavej čokolády min 60% kakaa
  • 185 g masla
  • 200 g cukru
  • 3 vajcia
  • 1 lyžica instantnej kávy (prášok)
  • 85 g hladkej múky
  • 40 g kakaa
  • hrsť nasekaných vlašských orechov
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Čokoládu nasekáme nadrobno a maslo nakrájame na plátky. Oboje roztopíme v kovovej miske nad horúcim vodným kúpeľom , občas premiešame. Rúru predhrejeme na 180°C (160 stupňov teplovzdušnú). Formu koláč alebo menší plech 25 x 25 vymastíme a vystelieme papierom na pečenie. Medzitým v miske metličkami ručného mixéra šľaháme cukor a vajcia 5-8 minút, kým hmota nenaberie na objeme a metličky po pretiahnutí hmotou nezanechávajú stopy.

2. Krok

Kávu rozpustite v 1 lyžici horúcej vody. Roztopenú čokoládovú zmes pridáme k cukrovo-vaječnej zmesi a primiešame drevenou vareškou , alebo stierkou, kým nevznikne homogénna zmes. Nikdy nemiešajte ani nešľahajte, len vždy cesto ťahajte zdola nahor. Pridajte kávu a premiešajte.

3. Krok

K čokoládovej zmesi preosejeme múku a kakao a rovnako opatrne primiešame, kým nezostanú žiadne hrudky. Vlašské orechy nasekáme nahrubo a asi 2/3 z nich vmiešame do cesta. Cesto nalejeme do formy a uhladíme, posypeme zvyšnými vlašskými orechmi.

4. Krok

Pečieme na strednej priečke 30-40 minút. Po 30 minútach vytiahnite mriežku a mierne potraste formou. Ak sa stred brownie ešte hýbe, nie je hotové a treba ho piecť ďalej. V opačnom prípade vyberte, nechajte vychladnúť asi 1 hodinu a vložte na noc do chladničky zakryté potravinovou fóliou. Nasledujúci deň nakrájajte na kocky.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

150 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.