- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Brusnicové venčeky
Brusnicové venčeky
- Kusov: 8
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- 150 ml teplého mlieka + 1 lyžica na potretie pred peččením
- 80 g práškový cukor (30 g cesto + 50 g plnka)
- 1 vanilkový cukor
- 2 vajcia (1 cesto + 1 na potretie)
- 310 g hladkej múky
- 20 - 30 g masla
- štipka soli
- 10 g čerstvého droždia
- 1 lyžica mandľových lupienkov
- 1 pohár čerstvých brusníc (alebo mrazené)
Postup prípravy
1. Krok
V teplom mlieku rozpustíme droždie, pridáme soľ, cukor (30 gramov), pridáme vrecko vanilkového cukru, zašľaháme 1 vajce, premiešame.
2. Krok
Pridáme múku, vymiesime cesto. Miesime aspoň 5-7 minút.
3. Krok
Do vymieseného cesta pridáme mäkké maslo, maslo rukou vmiešame do cesta.
4. Krok
Cesto prikryjeme potravinovou fóliou, dáme na teplé miesto kysnúť na 1,5-2 hodiny.
5. Krok
Kým cesto kysne, pripravíme si plnku. Rozdrvte brusnice s cukrom v mixéri.
6. Krok
Pracovnú plochu stola posypte múkou, cesto rozvaľkajte na obdĺžnik, a na cesto rovnomerne naneste náplň.
7. Krok
Vpravo a vľavo preložte cesto do stredu . Nakrájajte na 8 pásikov.
8. Krok
Prúžky zatočte vrkoča a spojte do krúžku - "venca".
9. Krok
Položte venčeky na plech na pečenie, nechajte ich "odpočívať" 15-20 minút. Potom potrite zmesou vaječného žĺtka s 1 lyžicou mlieka. Zapnite a predhrejte rúru na 180°C .
10. Krok
Ak chcete, posypte mandľovými lupienkami alebo mletými orechmi.
11. Krok
"Brusnicové venčeky" pečieme v rúre vyhriatej na 180°C 25-30 minút.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
321 videní