- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- pomazánky
- Bryndzová nátierka s medvedím cesnakom
Bryndzová nátierka s medvedím cesnakom
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 20min
Suroviny
- 125 g masla
- 125 g bryndze
- 1/2 lyžičky mletej červenej papriky
- štipka mletého čierneho korenia
- 50 g čerstvej kápie
- 8 lístkov medvedieho cesnaku
Postup prípravy
1. Krok
Maslo nakrájajte na menšie kúsky, vložte do misy a nechajte povoliť. Bryndzu tiež na chvíľu vyberte na linku, zmäkne a bude sa vám s ňou lepšie pracovať.
2. Krok
Zmäknuté maslo krátko prešľahajte do krémovej konzistencie. Potom k nemu pridajte bryndzu a korenie a vyšľahajte hladkú nátierku. Ochutnajte a prípadne pridajte štipku soli.
3. Krok
Pridajte čerstvú červenú papriku nakrájanú na naozaj drobné kocky (50 gramov v ingredienciách je asi štvrtina papriky), a nakoniec už iba zľahka vmiešajte nasekaný medvedí cesnak. Nechajte chvíľu odležať a podávajte s dobrým chlebom alebo pečivom a bohatou zeleninovou oblohou.
Tip:
Ak nemáte medvedí cesnak, pridajte do nátierky kúsok najemno nasekanej jarnej cibuľky – použiť môžete bielu aj zelenú časť. V chladničke nátierka stuhne, pred podávaním ju nechajte chvíľu povoliť.
Mletá paprika dodá farbu a tradičnú chuť, siahnuť môžete aj po údenej verzii. Pridať môžete aj malú štipku drvenej rasce.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
399 videní