- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Bryndzové pagáčiky
Bryndzové pagáčiky
- Kusov: 50
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 55min
Suroviny
- 250 g hladkej múky
- 250 g bryndze
- 250 g masla
- 1 lyžička soli
- 1 vajce
- 150 g nastrúhaného syra
Postup prípravy
1. Krok
Do veľkej misy preosejeme múku, pridáme rozdrvenú bryndzu a mäkké maslo. Osolíme podľa vlastnej chuti a potom sa pustíme do ručného spracovania. Keď sa cesto vymiesi do hladka, prikryjeme ho a dáme na hodinu do chladničky. Ak máme viac času, pokojne môžete nechať v chladničke aj cez noc..
2. Krok
cesto potom na pomúčenej doske vyvaľkáme na 0,5 cm a vykrajujeme pagáčiky , ktoré ukladáme na plech s papierom na pečenie.
3. Krok
Vrch každého pagáča potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme nastrúhaným syrom.
4. Krok
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 25 minút do zlatista..
Priemerné hodnotenie receptu
(5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
732 videní