Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Bryndzové pagáčiky

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Pagace bryndza.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.nosalty.hu
  • Kusov: 50
  • Porcií: 10
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 25min
  • Hotové Za: 55min
reklama:

Suroviny

  • 250 g hladkej múky
  • 250 g bryndze
  • 250 g masla
  • 1 lyžička soli
  • 1 vajce
  • 150 g nastrúhaného syra
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do veľkej misy preosejeme múku, pridáme rozdrvenú bryndzu a mäkké maslo. Osolíme podľa vlastnej chuti a potom sa pustíme do ručného spracovania. Keď sa cesto vymiesi do hladka, prikryjeme ho a dáme na hodinu do chladničky. Ak máme viac času, pokojne môžete nechať v chladničke aj cez noc..

2. Krok

cesto potom na pomúčenej doske vyvaľkáme na 0,5 cm a vykrajujeme pagáčiky , ktoré ukladáme na plech s papierom na pečenie.

3. Krok

Vrch každého pagáča potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme nastrúhaným syrom.

4. Krok

Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C 25 minút do zlatista..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4 / 5)

3 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

950 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.