- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- pirohy
- Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
- Kusov: 35
- Porcií: 7
- Čas Prípravy: 40min
- Varenie: 12min
- Hotové Za: 1:10 hod
Suroviny
- 1 kg uvarených zemiakov v šupe
- 200 g hrubej múky
- 2 vajcia
- soľ
- 250 g bryndze
- cibuľa
- 100 g slaninky
- 250 ml kyslej pochúťkovej smotany
Postup prípravy
1. Krok
Zemiaky uvaríme v šupe .Potom ich necháme vychladiť a ošúpeme. Ošúpané postrúhame na jemnom strúhadle.pridáme vajcia a vmiesime múku a soľ...postupne koľko nám zemiaky zoberú aby bolo cesto nelepivé ale tiež moc tuhé.
2. Krok
cesto potom vyvaľkáme asi na 0,5 cm a vykrajujeme z neho pirohy.Niekto používa Perkovník niekto vykrajuje radielkom či nožom.Plníme s bryndzou.
3. Krok
Pripravené pirohy varíme v rozvarenej osolenej vode pokiaľ nám nevýjdu na vrch a potom ešte 8 minút.
4. Krok
Pred podávaním pridáme opraženú slaninku aj cibuľu a prelejeme kyslou smotanou, ktorú si môžeme ochutiť kôprom.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.7 / 5)
15 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
33930 videní