Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Bryndzové pirohy

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
20141008_123029[1]
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 35
  • Porcií: 7
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 12min
  • Hotové Za: 1:10 hod

reklama:

Suroviny

  • 1 kg uvarených zemiakov v šupe
  • 200 g hrubej múky
  • 2 vajcia
  • soľ
  • 250 g bryndze
  • cibuľa
  • 100 g slaninky
  • 250 ml kyslej pochúťkovej smotany
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zemiaky uvaríme v šupe .Potom ich necháme vychladiť a ošúpeme. Ošúpané postrúhame na jemnom strúhadle.pridáme vajcia a vmiesime múku a soľ...postupne koľko nám zemiaky zoberú aby bolo cesto nelepivé ale tiež moc tuhé.

2. Krok

cesto potom vyvaľkáme asi na 0,5 cm a vykrajujeme z neho pirohy.Niekto používa Perkovník niekto vykrajuje radielkom či nožom.Plníme s bryndzou.

3. Krok

Pripravené pirohy varíme v rozvarenej osolenej vode pokiaľ nám nevýjdu na vrch a potom ešte 8 minút.

4. Krok

Pred podávaním pridáme opraženú slaninku aj cibuľu a prelejeme kyslou smotanou, ktorú si môžeme ochutiť kôprom.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.7 / 5)

15 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

34060 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.