- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- palma
- Bryndzovo-tekvicové posúchy
Bryndzovo-tekvicové posúchy
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 1:30 hod
Inzercia
Suroviny
- 450 g polohrubej múky
- 60 ml Palma Tekvicového oleja
- 200 ml plnotučného mlieka
- 20 g čerstvého droždia
- 1 ČL cukru
- 1 ČL soli
- 250 g bryndze
- 3 PL kyslej smotany
- 100 g prerastenej slaniny
- 100 g tekvice hokkaido
- 1 PL Palma Tekvicového oleja
- 1 strúčik cesnaku
- 1 ČL rasce
Postup prípravy
1. Krok
Do teplého mlieka dáme droždie spolu s cukrom a necháme nakysnúť kvások. Do veľkej misy dáme múku, kvások, olej, soľ a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť na dvojnásobok objemu.
2. Krok
Vykysnuté cesto rozdelíme na 12 častí, vytvarujeme guľky a vyvaľkáme do tvaru kruhu. Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a necháme ešte 30 minút kysnúť. V miske zmiešame bryndzu s kyslou smotanou. Slaninu a tekvicu nadrobno nakrájame. Posúchy v strede stlačíme, naplníme bryndzou, kúskami tekvice a slaniny. Na záver posypeme rascou. V rúre vyhriatej na 180 stupňov pečieme približne 20 – 30 minút. Roztlačený cesnak rozmiešame s tekvicovým olejom a potrieme ním upečené horúce posúchy.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
268 videní