- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- bábovky
- Budínska bábovka
Budínska bábovka

- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 1:40 hod
Suroviny
- 80 g mäkkého masla
- 50 g práškového cukru
- štipka soli
- 4 vajcia
- 2 dcl mlieka
- 1 lyžica cukru
- 2 lyžice sušeného droždia
- 300 g polohrubej múky
- 150 g hrozienok
- 1 lyžica rumu
- 1 - 2 lyžice kakaa
Postup prípravy
1. Krok
Hrozienka namočíme do rumu zmiešaného s teplou vodou. Mäkké maslo vymiešame s práškovým cukrom a soľou do nadýchanej hmoty, potom po jednom vmiešame žĺtky. V sladkom mlieku necháme vzísť kvások, potom ho pridáme k maslovo-vaječnej zmesi spolu s múkou. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov a opatrne vmiešame preosiate hrozienka vyvaľkané v múke.
2. Krok
Cesto rozdelíme na polovicu a do jednej pridáme kakao. Lyžicou dáme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy tak, aby bola mramorovaná. Necháme kysnúť, kým približne zdvojnásobí svoj objem, a potom pečieme v rúre vyhriatej na 180°C. Keď mierne vychladne, vyklopíme bábovku z formy a necháme vychladnúť . Posypeme práškovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
22 videní