- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- vianoce
- Burgenlandské slniečka
Burgenlandské slniečka
- Kusov: 40
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 300 g hladkej múky
- 200 g masla
- 100 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 2 žĺtky
- Bielkový sneh:
- 300 g práškového cukru
- 1 lyžička citrónovej šťavy
- ďalej potrebujeme :
- džem podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Rúru predhrejte na 175 C ° . Do misky si dáme múku, maslo, cukor, vanilkový cukor a žĺtok a rýchlo vymiesime krehké cesto. Necháme 1 hodinu odpočívať v chladničke.
2. Krok
Medzitým si vyšľaháme sneh z bielkov, ktorý je polotuhý, pridáme cukor a citrónovú šťavu a vyšľaháme do tuha. Minimálne 15 minút. Sneh dáme do cukrárskeho vrecka s hviezdicovou dýzou a odložíme do chladničky.
3. Krok
Cesto vyvaľkáme 2 - 3 mm vykrajujeme kolieska alebo kvetinky, ukladáme na plech s papierom na pečenie. Na polovicu koláčikov po okrajoch nastriekame sneh.. Dbajte na to, aby na povrchu koláčikov nebola múka, inak by sa vám sneh neprilepil.
4. Krok
Približne. Pečieme 12-15 minút. Sneh by mal byť stále biely.
5. Krok
Po upečení necháme koláčiky vychladnúť a potom dve k sebe jeden bez snehu a jeden so snehovou zdobou lepíme k sebe džemom.Do stredu snehu na povrchu urobíme tiež s cukrárskym vreckom do ktorého si dáme džem bodku,.
Priemerné hodnotenie receptu
(3 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1958 videní