- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- kuracinka
- Burger „Zubaté monštrum“
Burger „Zubaté monštrum“
- Kusov: 2
- Porcií: 2
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 300 g mleté kuracie mäso
- 2 burgrové žemle
- 30 g cibule
- 15 g uhorky
- 2 ks toastového syra
- 2 lyžice kečupu
- 4 olivy
- 1 lyžička grilovacieho korenia
- 1 lyžica oleja
- soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
- 1 vajce
Postup prípravy
1. Krok
Mleté kuracie mäso premiestnite do hlbokej misy, pridajte soľ a korenie podľa chuti , pridajte aj grilovacie korenie..
2. Krok
K mäsu pridajte vajce a najemno nakrájanú cibuľu.. Mleté mäso vymiesime do hladka, necháme 10 minút odstáť, aby sa všetky chute premiešali.
3. Krok
Mokrými rukami vytvarujte fašírky rovnakého priemeru ako žemle, opečte ich na miernom ohni 3-4 minúty z každej strany v závislosti od hrúbky .
4. Krok
Žemle rozrežte na dve rovnaké polovice, spodok zľahka potrite obľúbeným kečupom. Ak chcete, žemle môžete zvnútra jemne opiecť na panvici ..
5. Krok
Kuracie fašírky položte na žemľu, na ňu - tenký plátok uhorky v tvare jazyka.
6. Krok
Na jednej strane toastového syra vyrežeme „zuby“ príšerky. Olivy plnené paprikou treba nastoknúť na špáradlá.
7. Krok
Na vrch kotlety položíme plátok toastového syra, polejeme kečupom, ako je znázornené na fotografii.
8. Krok
Burger prikryjeme druhou polovicou žemle, zapichneme „očká“ z olív a zo zvyšku uhorky vykrojíme „ušká“.
9. Krok
Hotové burgre naaranžujeme na tanieriky...
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
197 videní