- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Burizónky
Burizónky
- Kusov: 40
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 30min
Suroviny
- 300 g kryštálového cukru
- 1 salko
- 1 Hera alebo maslo
- 2 balenia burizónov
Postup prípravy
1. Krok
Najskôr skaramelizujeme cukor..Ja pridáme aj 0,5 dl vody aby sa karamelizoval rovnomerne..keď je cukor bledohnedý tenkým prúdom vlejeme salko za stáleho miešania..Je lepšie dať karamel z ohňa kým ho nevmiešate pretože to bude peniť..Potom vrátime na oheň a miešame kým sa zmes nezačne variť..
2. Krok
Karamel so salkom sa musia spojiť až potom vmiešame na menšie kúsky nakrájané maslo a miešame kým sa zmes zas nespojí..Odstavíme a vmiešame burizóny..takto necháme mierne vychladnúť..ideálne je 20 minút..Občas však premiešame.
3. Krok
Keď je zmes miernee vychladnutá tvarujeme vlhkými rukami guličky ktoré ukladáme na tácku..Zmes vždy premiešame aby ste mali karamel rovnomerne na burizónoch..Vždy si ruky trochu navlhčite aby sa vám zmes nelepila a tým pádom aj nerozpadávala v dlaniach..
4. Krok
Keď všetko spotrebujete každú guličku ešte raz v dlaniach sformujte a ukladajte do košíkov..Je dôležité aby zmes nebola horúca pretože by vám karamel stekal..
Priemerné hodnotenie receptu
(4.2 / 5)
5 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
5597 videní