- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Bzenický frgál
Bzenický frgál
- Kusov: podľa velkosti
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 15min
- Varenie: 50min
- Hotové Za: 1:5 hod
Suroviny
- 250 g múka hladká
- 250 g múka polohrubá
- 250 ml mlieko
- 1 čl cukor
- 1/2 čl soľ
- 1+1 na potretie vajce
- 2 ks žĺtky
- 50 g maslo
- 200 ml slivkový lekvár
- 2 ks cukor vanilkový
- 700 g tvaroh plnotučný
- 1 ks vajce
Postup prípravy
1. Krok
Z droždia mlieka a cukru urobíme kvások potom,keď droždie vystúpi tak zamiesime polomäkké cesto a necháme podkysnúť30 minút v teple...potom porozdeľujeme na rovnaké časti a na vystrihnutý kruh z papiera rozvaľkáme do kruhu koláč..
2. Krok
domáci tvaroh som nastrúhala najemno a zmiešala s cukrom a vajíčkom na hustú plnku,mastný bol dosť, tak som nepoužila do neho nič iné...
3. Krok
lekvár som si rozriedila kvapkou vody,aby sa dalo s ním kresliť z cukrárenského vrecka..rozvaľkaný koláč potrieme kraj vajíčkom a potom dáme lyžicou tvaroh nahrubo...
4. Krok
a lekvárom si naň dáme nejaký vzor...a dáme piecť..pri peplote 200 st., do ružova.
5. Krok
môžeme podávať,dobrú chuť!
Priemerné hodnotenie receptu
(4.5 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
9541 videní