- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Capkanica
Capkanica
- Kusov: 4ks
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 4min
- Varenie: 10min
- Hotové Za: 14min
Recept som videla v Tv,ale som pozabúdala,čo všetko doňho išlo,tak som si ho upravila sama a vyskúšala
Suroviny
- 150 g bravčové mäso z pleca
- 150 g teľacie z pleca
- 150 g jahňacie zo stehna
- 1čl soľ
- 1čl čierne korenie
- potr.fólia,alebo sáčky asi 8ks
- 1dl olej na opekanie
Postup prípravy
1. Krok
Mäsko ktoré uvádzam premelieme 2x na jemno na mäsovom mlynčeku...
2. Krok
pridáme soľ a korenie a dobre premiešame potom so vyformujeme guľky asi 110gramové,tie si prehadzujeme z pravej do ľavej ruky,až to capká,preto ,,capkanica,,čím dlhšie to robíme,tým lepšie.........preto sa dáva soľ a korenie a nič iné,aby sme si vychutnali chuť spojeného mäska....
3. Krok
rozložíme si 4ks mikroténové sáčky,na každý dáme jednu guľku,prikryjeme druhým sáčkom a pritlačíme hrncom,aby sa nám vytvorila asi 3/4cm hrubá placka,potom vrchnú fóliu stiahneme a pomocou druhej, dáme na zohriaty olej,poopekať do zlata z oboch strán...
4. Krok
podávame so zeleninovým šalátom.
Priemerné hodnotenie receptu
(4.6 / 5)
7 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
8118 videní