Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Capri rezy

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Capri rezy.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
moje-grne.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 20
  • Čas Prípravy: 40min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 40min
reklama:

Suroviny

  • základ:
  • 250 g Petit Beure sušienok (asi 18 ks)
  • 200 ml mlieka
  • Prvý krém:
  • 750 ml mlieka
  • 150 g práškového cukru
  • 3 vanilkové pudingy
  • 125 g masla
  • Druhý krém:
  • 350 g rozmrazených a scedených jahôd
  • 150 g cukru
  • 400 ml vody
  • 80 g jahodového pudingu
  • 125 g masla
  • poleva:
  • 100 g čokolády na varenie
  • 5 lyžičiek kakaa
  • 5 lyžíc oleja
  • potom:
  • 150 ml smotany na šľahanie
  • 1 vanilkový cukor
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Sušienky namáčame do vlažného mlieka a ukladáme ich na dno formy 35 x 20..

2. Krok

Do hrnca dáme 500 ml mlieka a dáme variť...V ostatnom mlieku rozmiešame pudingy a keď sa mlieko varí zavaríme puding a uvaríme hustý krém..

3. Krok

Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom do peny..potom vmiešame po lyžiciach vychladnutý puding..

4. Krok

Do panvice nalejeme 200 ml vody..pridáme jahody a cukor, a spolu povaríme..Vo zvyšku vody rozmiešame jahodový puding , ktorý potom zavaríme do jahodovej zmesi a uvaríme hustý krém.. Ak máte v kréme kúsky jahôd rozmixujete ich tyčovým mixérom.. Necháme úplne vychladnúť.. Maslo vyšľaháme do peny a potom spojíme s jahodovým pyré.

5. Krok

Na sušienkový základ natrieme najskôr vanilkový krém.. Zákusok dáme na pár minút do chladničky a medzitým si pripravíme čokoládovú polevu..Polevou prelejeme povrch jahodového krému a dáme naspäť do chladničky..

6. Krok

Po asi 30 minútach navrstvíme na polevu jahodovú plnku ktorú pekne uhladíme..nakoniec natrieme vyšľahanou šľahačkou..

7. Krok

Je dobré nechať zákusok odpočívať v chlade niekoľko hodín..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(2 / 5)

1 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1061 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.