Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Capuccíno sen

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Espresso_Torte_7ea37bf05949490e2e5b082e5f22654f_et2004020511
  • Kusov: 12
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min

reklama:

Suroviny

  • 80 g polohrubej múky
  • 80 g cukru
  • 3 vajcia
  • 25 g masla
  • krém:
  • 250 ml mlieka
  • 2 lyžice instantnej kávy
  • 1 lyžica kakaového prášku
  • 4 listy želatíny
  • 3 žĺtky
  • 90 g práškového cukru
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 5 lyžíc kávového likéru
  • Na ozdobu :
  • instantná káva
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na prípravu cesta, rozpustíme maslo a odložte bokom. Ručným mixérom, rozšľaháme vajcia s cukrom do nadýchanej bielej hmoty. Postupne primiešavame do vaječnej zmesi múku a dobre premiešajte cesto silikónovou stierkou. Potom, nalejte tenkým prúdom maslo a miešajte do hladka.

2. Krok

Spodný diel tortovej formy vysteľte papierom na pečenie Ø 24cm .Vyplňte cestom. Pečieme v predhriatej rúre na spodnej mriežke pri teplote 180 ° C 20 minút. Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.Pre rýchlejšie vychladnutie odopnite prstenec na tortovej forme, korpus pokvapkajte likérom a znov po vychladnutí zapnite.

3. Krok

Zahrejte mlieko, rozpustitev ňom espresso a kakaový prášok. Premiešajte..

4. Krok

Namočte želatínu do studenej vody. Metličkou rozšľahajte v mlieku s presom žĺtky a 60 g cukru, dajte zmes do vodného kúpeľa a pokračujte v šľahaní až zahustnutia hmoty (6-8 minút). Odstrániť z vodného kúpeľa, pridajte želatínu a rozmiešajte. Počkajte kým vám zmes začne hustnúť.

5. Krok

Vyšľaháme si 300 ml šľahačky a tú potom silikónovou stierkou premiešame s kávovou plnkou.Natrieme na piškótu

6. Krok

Pripravený zákusok dáme aspoň na štyri hodiny do chladničky stuhnúť.

7. Krok

Uvoľnite tortovú formu a pomocou kuchynského noža jemne uvoľnite okraje torty.Prenesieme zákusok na tácku a dozdobíme zbytkom 200 ml vyšľahanej šľahačky.dozdobíme podľa fantázie.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

32014 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.