- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Capuccíno sen
Capuccíno sen
- Kusov: 12
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 80 g polohrubej múky
- 80 g cukru
- 3 vajcia
- 25 g masla
- krém:
- 250 ml mlieka
- 2 lyžice instantnej kávy
- 1 lyžica kakaového prášku
- 4 listy želatíny
- 3 žĺtky
- 90 g práškového cukru
- 500 ml smotany na šľahanie
- 5 lyžíc kávového likéru
- Na ozdobu :
- instantná káva
Postup prípravy
1. Krok
Na prípravu cesta, rozpustíme maslo a odložte bokom. Ručným mixérom, rozšľaháme vajcia s cukrom do nadýchanej bielej hmoty. Postupne primiešavame do vaječnej zmesi múku a dobre premiešajte cesto silikónovou stierkou. Potom, nalejte tenkým prúdom maslo a miešajte do hladka.
2. Krok
Spodný diel tortovej formy vysteľte papierom na pečenie Ø 24cm .Vyplňte cestom. Pečieme v predhriatej rúre na spodnej mriežke pri teplote 180 ° C 20 minút. Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.Pre rýchlejšie vychladnutie odopnite prstenec na tortovej forme, korpus pokvapkajte likérom a znov po vychladnutí zapnite.
3. Krok
Zahrejte mlieko, rozpustitev ňom espresso a kakaový prášok. Premiešajte..
4. Krok
Namočte želatínu do studenej vody. Metličkou rozšľahajte v mlieku s presom žĺtky a 60 g cukru, dajte zmes do vodného kúpeľa a pokračujte v šľahaní až zahustnutia hmoty (6-8 minút). Odstrániť z vodného kúpeľa, pridajte želatínu a rozmiešajte. Počkajte kým vám zmes začne hustnúť.
5. Krok
Vyšľaháme si 300 ml šľahačky a tú potom silikónovou stierkou premiešame s kávovou plnkou.Natrieme na piškótu
6. Krok
Pripravený zákusok dáme aspoň na štyri hodiny do chladničky stuhnúť.
7. Krok
Uvoľnite tortovú formu a pomocou kuchynského noža jemne uvoľnite okraje torty.Prenesieme zákusok na tácku a dozdobíme zbytkom 200 ml vyšľahanej šľahačky.dozdobíme podľa fantázie.
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
31988 videní