Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Capuccíno sen

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Espresso_Torte_7ea37bf05949490e2e5b082e5f22654f_et2004020511
  • Kusov: 12
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 40min

reklama:

Suroviny

  • 80 g polohrubej múky
  • 80 g cukru
  • 3 vajcia
  • 25 g masla
  • krém:
  • 250 ml mlieka
  • 2 lyžice instantnej kávy
  • 1 lyžica kakaového prášku
  • 4 listy želatíny
  • 3 žĺtky
  • 90 g práškového cukru
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 5 lyžíc kávového likéru
  • Na ozdobu :
  • instantná káva
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Na prípravu cesta, rozpustíme maslo a odložte bokom. Ručným mixérom, rozšľaháme vajcia s cukrom do nadýchanej bielej hmoty. Postupne primiešavame do vaječnej zmesi múku a dobre premiešajte cesto silikónovou stierkou. Potom, nalejte tenkým prúdom maslo a miešajte do hladka.

2. Krok

Spodný diel tortovej formy vysteľte papierom na pečenie Ø 24cm .Vyplňte cestom. Pečieme v predhriatej rúre na spodnej mriežke pri teplote 180 ° C 20 minút. Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.Pre rýchlejšie vychladnutie odopnite prstenec na tortovej forme, korpus pokvapkajte likérom a znov po vychladnutí zapnite.

3. Krok

Zahrejte mlieko, rozpustitev ňom espresso a kakaový prášok. Premiešajte..

4. Krok

Namočte želatínu do studenej vody. Metličkou rozšľahajte v mlieku s presom žĺtky a 60 g cukru, dajte zmes do vodného kúpeľa a pokračujte v šľahaní až zahustnutia hmoty (6-8 minút). Odstrániť z vodného kúpeľa, pridajte želatínu a rozmiešajte. Počkajte kým vám zmes začne hustnúť.

5. Krok

Vyšľaháme si 300 ml šľahačky a tú potom silikónovou stierkou premiešame s kávovou plnkou.Natrieme na piškótu

6. Krok

Pripravený zákusok dáme aspoň na štyri hodiny do chladničky stuhnúť.

7. Krok

Uvoľnite tortovú formu a pomocou kuchynského noža jemne uvoľnite okraje torty.Prenesieme zákusok na tácku a dozdobíme zbytkom 200 ml vyšľahanej šľahačky.dozdobíme podľa fantázie.

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(4 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

31988 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.