Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Čarodejník

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
A arodejnak.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
gospodarski.hr
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 5min
  • Hotové Za: 35min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 5 bielkov
  • 100 g práškového cukru
  • 150 g mletých lieskových orieškov
  • 50 g hladkej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • pár lyžíc mlieka
  • Krém:
  • 5 žĺtkov
  • 150 g cukru
  • 700 ml mlieka
  • 2 vanilkové pudingy
  • 2 lyžice kukuričného škrobu
  • 200 g masla alebo margarínu
  • 100 g čokolády na varenie
  • Medzivrstva:
  • 200 g maslových sušienok
  • mlieko na namáčanie
  • Na vrch:
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 80 g čokolády na varenie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Z bielkov vymiešajte tuhý sneh s postupným pridávaním cukru. Pridajte rozmixované mleté ​​lieskové orechy, múku a prášok do pečiva a zľahka spojte pomocou stierky. Zmes nalejeme do formy 30 x 25 cm vyloženej papierom na pečenie. Pečieme pri 180 ° C asi 20 minút. Upečenú piškótu zalejeme niekoľkými lyžicami mlieka.

2. Krok

Žĺtky vymiešame s cukrom a pridáme 200 ml mlieka, pudingy a škrob . Zmes povaríme so zvyškom mlieka za stáleho miešania metličkou vymiešame hustý krém. Zakryte potravinárskou fóliou a nechajte vychladnúť. Do vychladnutej zmesi zmiešame zmäknutý margarín, alebo maslo a rozdelíme ho na dve časti. Do jednej časti vmiešame rozpustenú čokoládu.

3. Krok

Na piškótu dáme tmavý krém, poukladáme maslové sušienky krátko namočené v mlieku a dáme svetlý krém.

4. Krok

Smotanu na šľahanie krátko vyšľaháme , potom pridáme rozpustenú a vychladnutú čokoládu a šľaháme, kým nebude šľahačka pevná..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

2255 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.