Čermak
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 35min
- Hotové Za: 1:35 hod
Suroviny
- 380 g hladkej múky
- 100 g masti (môžete použiť aj iný tuk)
- 100 g masla alebo margarínu
- 50 g cukru
- 15 g kvasníc
- štipka soli
- 2 žĺtky
- asi 1 dl mlieka
- Plnka:
- 400 g slivkového lekváru
- 150 g mletého maku
- 100 g práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- kôra z jedného citróna
- mletá škorica podľa chuti
- čokoládová poleva na zdobenie
Postup prípravy
1. Krok
V troche teplého mlieka si rozdrobíme kvasnice a pridáme lyžicu cukru.Necháme nakysnúť..
2. Krok
Do misky si dáme múku, pridáme tuk (masť) maslo, štipku soli, kvások , zvyšný cukor, žĺtok a mlieka toľko aby ste vypracovali tuhé, ale pružné cesto.Cesto zabalíme do fólie a dáme do chladničky na 30 minút odpočívať.
3. Krok
Pripravíme si plnku zmiešaním všetkých ingrediencií.Na plech vyložený s papierom na pečenie si dáme trochu oleja..30 x 30 cca.
4. Krok
cesto vyberieme z chladničky a rozdelíme na 3 časti. Na pracovnej doske ktorú si pomúčime si vyvaľkáme prvý plát cesta ten potrieme polovicou plnky a prikryjeme druhým vyvaľkaným plátom cesta.Teraz navrstvíme druhú časť plnky a prikryjeme posledným vyvaľkaným cestom.Vrchné cesto môžete trochu popichať vidličkou..
5. Krok
Plech vložíme do vyhriatej rúry na 180°C a pečieme koláčik cca 35 minút dozlatista.
6. Krok
Hotový koláč necháme vychladnúť a potom prelejeme čokoládovou polevou.
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
1817 videní