- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- koláče
- Černicová bublanina
Černicová bublanina
- Kusov: 1
- Porcií: 20
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 45min
Suroviny
- 4 vajcia
- 260 g krupicového cukru
- 360 g polohrubej múky
- 1 kypriaci prášok
- štipka soli
- 300 ml smotany na šľahanie
- 500 g čerstvých černíc
- 4 lyžice práškového cukru
Postup prípravy
1. Krok
Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny. Múku preosejeme spolu s kypriacim práškom a so štipkou soli. múčnu zmes zapracujeme do vajcovej .. Nakoniec vmiešame smotanu a cesto vylejeme na plech vyložený s papierom na pečenie.
2. Krok
Černice nasypeme do misy , pridáme práškový cukor a opatrne premiešame. Potom ich poukladáme navrch cesta a plech vložíme do vyhriatej rúry na 180°C , kde koláč pečieme 20 - 25 minút.. Po upečení bublaninu necháme mierne vychladnúť a potom ju nakrájame. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
339 videní