Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Černicovo nugátová torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Černicovo nugatova torta.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zdroj:www.wochenblatt.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 3 vajcia
  • 150 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 125 g polohrubej múky
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • 1 lyžica kakaa
  • Ovocná plnka:
  • 250 g černíc
  • 1 červené tortové želé
  • 2 lyžice cukru
  • 200 ml jablkového džúsu
  • Nugátový krém:
  • 100 g nugátovej čokolády
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 4 plátky želatíny alebo 1 balenie práškovej
  • Na ozdobu:
  • strúhaná čokoláda
  • černice
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Deň pred pečením si pripravíme nugátový krém..resp..jeho prvú časť..Dáme si zahriať smotanu a keď je horúca odstavíme ju..Do nej nalámeme nugátovú čokoládu a premiešame kým sa čokoláda nerozpustí..Potom necháme vychladnúť na izbovú teplotu a vložíme do chladničky kde je dobré aby odpočívala pár hodín..

2. Krok

Pripravíme si piškótu..Najskôr vyšľaháme vajcia, pridáme k nim cukor a vanilkový cukor a dlho šľaháme kým nevznikne pena..V miske si zmiešame múku so sódou a primiešame aj kakao..Potom zhora nadol vmiešame múčnu zmes k vyšľahaným vajciam..Cesto vylejeme do tortovej formy (26) ktorej dno si vyložíme s papierom na pečenie..Korpus upečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 30 minút..Potom necháme vychladnúť a prerežeme na tri časti.

3. Krok

Na jednu časť poukladáme ostružiny ktoré si predtým oplácheneme a necháme odkvapkať..Tortové želé pripravíme podľa návodu na obale s použitím jablkového džúsu a podľa potreby aj osladíme..Prelejeme ním černice.Takto necháme zatuhnúť..

4. Krok

Namočíme si želatínu na nugátový krém..Vyšľaháme si smotanu s čokoládou ktorú sme si pripravili predtým..Želatínu zahrejeme a potom do nej vmiešame 3 lyžice vyšľahanej šľahačky..Potom vmiešame všetko...

5. Krok

1/3 nugátového krému potrieme zatuhnuté želé, prikryjeme druhým plátom korpusu rozotrieme polovicu krému ktorý nám ešte zostal a prikryjeme posledným plátom ktorý tiež potrieme nugátovou šľahačkou..

6. Krok

Nakoniec posypeme nastrúhanou čokoládou a dozdobíme černicami.Na niekoľko hodín dáme dobre zachladiť..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1159 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.