Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Černicovo nugátová torta

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Černicovo nugatova torta.jpg
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Zdroj:www.wochenblatt.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 12
  • Čas Prípravy: 30min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • Piškóta:
  • 3 vajcia
  • 150 g práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 125 g polohrubej múky
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • 1 lyžica kakaa
  • Ovocná plnka:
  • 250 g černíc
  • 1 červené tortové želé
  • 2 lyžice cukru
  • 200 ml jablkového džúsu
  • Nugátový krém:
  • 100 g nugátovej čokolády
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 4 plátky želatíny alebo 1 balenie práškovej
  • Na ozdobu:
  • strúhaná čokoláda
  • černice
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Deň pred pečením si pripravíme nugátový krém..resp..jeho prvú časť..Dáme si zahriať smotanu a keď je horúca odstavíme ju..Do nej nalámeme nugátovú čokoládu a premiešame kým sa čokoláda nerozpustí..Potom necháme vychladnúť na izbovú teplotu a vložíme do chladničky kde je dobré aby odpočívala pár hodín..

2. Krok

Pripravíme si piškótu..Najskôr vyšľaháme vajcia, pridáme k nim cukor a vanilkový cukor a dlho šľaháme kým nevznikne pena..V miske si zmiešame múku so sódou a primiešame aj kakao..Potom zhora nadol vmiešame múčnu zmes k vyšľahaným vajciam..Cesto vylejeme do tortovej formy (26) ktorej dno si vyložíme s papierom na pečenie..Korpus upečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 30 minút..Potom necháme vychladnúť a prerežeme na tri časti.

3. Krok

Na jednu časť poukladáme ostružiny ktoré si predtým oplácheneme a necháme odkvapkať..Tortové želé pripravíme podľa návodu na obale s použitím jablkového džúsu a podľa potreby aj osladíme..Prelejeme ním černice.Takto necháme zatuhnúť..

4. Krok

Namočíme si želatínu na nugátový krém..Vyšľaháme si smotanu s čokoládou ktorú sme si pripravili predtým..Želatínu zahrejeme a potom do nej vmiešame 3 lyžice vyšľahanej šľahačky..Potom vmiešame všetko...

5. Krok

1/3 nugátového krému potrieme zatuhnuté želé, prikryjeme druhým plátom korpusu rozotrieme polovicu krému ktorý nám ešte zostal a prikryjeme posledným plátom ktorý tiež potrieme nugátovou šľahačkou..

6. Krok

Nakoniec posypeme nastrúhanou čokoládou a dozdobíme černicami.Na niekoľko hodín dáme dobre zachladiť..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

1260 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.