Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Červené Fanta rezy

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Červené fanta rezy
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Porcií: 18
  • Čas Prípravy: 25min
  • Varenie: 20min
  • Hotové Za: 60min

reklama:

Suroviny

  • 4 vajcia
  • 220 g práškového cukru
  • 2 dcl oleja
  • 330 g polohrubej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 2 dcl fanty alebo inej žltej malinovky
  • Višňový preliv:
  • 1 pohár zaváraných višní
  • 2 červené tortové želatíny
  • 75 g cukru
  • Šľahačková plnka:
  • 600 ml smotany na šľahanie
  • 6 lyžíc cukru
  • 2 plátky želatíny
  • sušienky
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Vymiešame si vajcia s cukrom do peny.Primiešame aj olej..Zmiešame si múku s práškom do pečiva,a vmiešavame do vaječnej zmesi striedavo s fantou.

2. Krok

Cesto vylejeme na plech s papierom na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C 15 - 20 minút.Potom necháme vychladnúť..

3. Krok

Dáme si rozvariť višňovú šťavu ..Tú získame zliatím višní na sitko..Zo šťavy si odložíme tak 1 dcl a v tom rozmiešame tortové želé..Pripravíme ho potom podľa návodu na obale zvyčajne však zavarením do šťavy..Ešte teplým, nie však horúcim prelejeme piškótu..Necháme zatuhnúť a dobre vychladnúť..

4. Krok

Medzitým si vyšľaháme šľahačku s cukrom. Želatínu pripravíme namočením a následným zahriatím..(podrobný návod nájdete na každom obale).želatínu najskôr premiešame v troche šľahačky nie však veľmi teplú , a potom ju zamiešame s ostatným vyšľahaným množstvom.Tú navrstvíme na vychladnuté červené želé a zarovnáme..

5. Krok

Nakoniec po celej ploche zákuska poukladáme sušienky..Pomôžu nám zároveň aj pri porcovaní zákuska..

6. Krok

Vrch každej sušienky je pekné ozdobiť trochou šľahačky a višňami..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

4177 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.