- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Cesnaková pasta z medvedieho cesnaku
Cesnaková pasta z medvedieho cesnaku
- Kusov: 1
- Porcií: 100
- Čas Prípravy: 5min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 5min
Suroviny
- 1 kg medvedieho cesnaku
- 80 g morskej soli
- 500 ml oleja Nie však olivový
Postup prípravy
1. Krok
Medvedí cesnak umyte a osušte..Potom ho zbavte hrubších stoniek..Nasekame ho na menšie kúsky a dáme do mixéra spolu so soľou a olejom..vymixujeme na pastu.Ak je pasta veľmi hustá pridajte ešte olej..Pastu ochutnajte a podľa potreby pridajte aj soľ..pretože nie každá soľ je rovnako slaná..
2. Krok
Pastou naplňte poháriky a zatlačte ju lyžičkou tak, aby na povrchu bol olej.ak tak na povrch olej prilejte..Zabránite tým fermentácii a oxidácii..Takto uchovaný medvedí cesnak so soľou vám vydrží aj rok..Ochucujeme s ním všetko..Môžete pastu dať aj zamraziť a vždy si z mrazenej naškrabkať množstvo podľa chuti a opäť vrátiť do mraziaka..
Priemerné hodnotenie receptu
(2 / 5)
2 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
6120 videní