- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- polievka
- Cesnaková polievka s krutónikmi
Cesnaková polievka s krutónikmi
- Kusov: 1
- Porcií: 4
- Čas Prípravy: 10min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 500 g bravčových údených rebier
- 50 g tvrdého syra
- 50 g toastového chleba
- 2 zemiaky
- 40 g cesnaku
- 1 vajce
- majoránka
- mleté čierne korenie
- soľ
Postup prípravy
1. Krok
Zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Z údených rebier odrežeme mäso. Kosti si môžete odložiť na inú polievku. Urobia bohatý vývar. Ak polievku varíte nie vo vývare, ale vo vode, potom po prevarení vody môžete kosti očistené od mäsa hodiť do panvice a variť 10 minút. Získate tak vývar, ktorý môžete použiť na ďalšie varenie polievky.
2. Krok
Hlavu cesnaku rozoberieme na strúčiky. Ošúpte každý strúčik. Potom cesnak nastrúhajte na jemnom strúhadle alebo pretlačte lisom.
3. Krok
Vajíčko šľaháme vidličkou, kým sa bielkovina a žĺtok nespoja.
4. Krok
Mäsový vývar 1,5 litra alebo vodu privedieme do varu. Umiestnite nakrájané rebrá, zemiaky a cesnak. Miešajte. Varte 15-20 minút na strednom ohni.
5. Krok
Polievku osolíme, pridáme čierne korenie a sušený majorán.
6. Krok
Za stáleho miešania tenkým prúdom prilievame rozšľahané vajíčko do polievky. Varte 1 minútu. Vypnite oheň a nechajte polievku prikrytú 10-15 minút lúhovať.
7. Krok
Polievku nalejeme do misiek. Do každého pridáme strúhaný syr a krutóny.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
627 videní