Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.
Z cesnakov odrežeme vrchy, polejeme rastlinným olejom a pečieme v rúre 30-40 minút do mäkka pri teplote 175°C ..
Zemiaky umyjeme, ošúpeme a nakrájame na väčšie kusy. Uvaríme do mäkka v osolenej vode.
Vodu scedíme, zemiaky roztlačíme vidličkou alebo pučítkom.. Pridajte maslo a
zohriate mlieko. Vyšľahajte pyré do požadovanej konzistencie. Upečený cesnak vytlačíme zo šupky a popučíme ho. Pridajte do hrnca, všetko ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Poriadne do hladka vymiešame..