Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Cesnakové gnocchi s brokolicou a slaninou: Rýchla a sýta talianska pochúťka

Kuchyňa:
Chod:
Náročnosť:
reklama:
Cesnakové gnocchi s brokolicou a slaninou: Rýchla a sýta talianska pochúťka
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Cesnakové gnocchi s brokolicou a slaninou: Rýchla a sýta talianska pochúťka Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 2
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Máte radi jedlá zo zemiakov? Skúste im dodať taliansky nádych!

Gnocchi, teda malé zemiakové nočky, sa dajú kúpiť hotové, takže príprava tohto jedla je otázkou niekoľkých minút. A ak máte chuť experimentovať, môžete si ich pripraviť aj sami doma – recept je jednoduchý.

Čo vlastne sú gnocchi?

Tieto malé zemiakové kúsky pochádzajú priamo z Talianska, kde patria medzi tradičné pokrmy. Majú podobu drobných knedličiek zo zemiakového cesta a sú výborné v kombinácii s rôznymi omáčkami či zapekané so syrom. Sú vďačnou alternatívou ku klasickým cestovinám alebo ryži guľatej Mánya.

Najčastejšie sa podávajú s rajčinovou, syrovou alebo smotanovou omáčkou, ale výborne chutia aj len tak – na masle so šalviou alebo s trochou olivového oleja a parmezánu. Fantázii sa medze nekladú.

Ako sa robia domáce gnocchi?

Ak chcete domácu verziu, vystačíte si so zemiakmi, múkou a vajíčkom. Uvarené zemiaky v šupke treba ešte teplé rozpučiť alebo rozmixovať, pridať múku, vajíčko a rýchlo vypracovať cesto. Z neho vyformujete dlhé valčeky, ktoré nakrájate na malé kúsky. Každý môžete jemne otlačiť vidličkou, aby vznikli typické drážky. Varíme ich v osolenej vode, kým nevyplávajú na povrch.

Domáce pripravované gnocchi majú jemnú, vzdušnú štruktúru, no ak nemáte čas, kvalitné kupované pokojne poslúžia tiež.

Krátko z histórie

Hoci dnes si spájame najväčší kulinársky vplyv s francúzskou kuchyňou, práve Taliansko v minulosti udávalo tempo v oblasti gastronómie. Mesto Benátky a ďalšie talianske regióny boli centrom obchodu s exotickým korením aj surovinami, ktoré výrazne ovplyvnili európsku kuchyňu.

reklama:

Suroviny

  • 500 g gnocchi (čerstvé alebo balené)
  • 100 g anglickej slaniny
  • 150 g brokolice
  • 2–3 strúčiky cesnaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • trochu vody na podliatie
  • tvrdý syr podľa chuti (napr. parmezán)
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Pripravte si väčší hrniec s osolenou vodou, v ktorom uvaríte gnocchi.

2. Krok

Na panvici rozohrejte olej a pridajte na kúsky nakrájanú slaninu. Opekajte, kým nebude krásne chrumkavá.

3. Krok

Pridajte nasekaný cesnak, krátko ho poduste, aby rozvoňal olej.

4. Krok

Brokolicu rozdeľte na menšie ružičky a hoďte na panvicu. Chvíľu ju restujte, potom podlejte trochou vody, prikryte a nechajte zmäknúť.

5. Krok

Medzitým uvarte gnocchi – keď vyplávajú na povrch, sú hotové. Sceďte ich a pridajte k slanine a brokolici.

6. Krok

Všetko premiešajte, posypte strúhaným syrom a môžete podávať.

reklama:

Tento recept vás zachráni v čase, keď potrebujete chutné jedlo do pol hodiny. Je ideálny na rýchly obed či večeru – a taliansky šmrnc mu určite pridá na atraktivite.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

5 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.