- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Cesnakové Langoše
Cesnakové Langoše
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 1:15 hod
Suroviny
- 1 kg polohrubej múky
- 0.5 l mlieka
- 50 g kvasníc
- štipka cukru
- soľ,rasca
- cesnak
- olej na vyprážanie
Postup prípravy
1. Krok
Z vlažného mlieka, cukru a kvasníc pripravíme kvások . Kvások zmiešame s múkou, soľou pridáme trošku rasce a vypracujeme cesto a dáme vykysnúť.Ked nám cesto vykysne na po mučenej doske vyformujeme cesto do tvaru bochníkou .
2. Krok
Bochníčky necháme 10 minút kysnúť, potom ich roztiahneme na placky, dôležité je vytvoriť tenký stred - cesto sa môže aj trošku pretrhnúť a byť deravé,ale to nieje problém . Langoše vysmážame na horúcom oleji.Oleja musí byť toľko, aby v ňom plával.
3. Krok
Roztlačíme 5 stručikou cesnaku, zmiešame s jednou polievkovou lyžicou oleja, deci teplej vody a poriadne osolíme. Langoš potrieme cesnakom, kto aké lúbi môže si spraviť syrové,kečupové,majonézove .Dobrú chuť.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.8 / 5)
41 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
112528 videní