- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- Cesnakové slimáky
Cesnakové slimáky
- Čas Prípravy: 1:10 hod
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 40min
chrumkavé a chutné k vínku
Suroviny
- 800 g hladkej múky
- 2 dcl mlieka
- 1PL čerstvých kvasnic
- 1 lyžičku cukru
- soľ podľa chuťi
- 3 PL bravčovéj masťi
- 1 hlávka cesnaku
- rasca
- hrubá soľ
Postup prípravy
1. Krok
Urobím kvások..keď podkysne ,do misky si dám muku a pridám kvások. Zmiesim posypem múkou a nechám nakysnúť..
2. Krok
Bravčovú masť zmiešam s prelisovaným cesnakom okorením a osolím.
3. Krok
Vykysnuté cesto si rozvaľkám a potriem pripravenou plnkou. Zviniem ako roládu, nožom ju pokrájam na kolieska a tie ukladám na vymastený plech,potriem rozšľahaným vajcom s mliekom.
4. Krok
Posypem slimáky hrubou soľou a rascou a dám piecť na 190 °C asi 30 min. Po upečení pokvapkám vodou prikryjem utierkou.
Priemerné hodnotenie receptu
(3.5 / 5)
6 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
25031 videní