- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Cesnakové slimáky
Cesnakové slimáky
- Kusov: 40
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 25min
- Hotové Za: 1:25 hod
Suroviny
- 800 g hladkej múky
- 50 g čerstvých kvasníc
- 1 lyžička soli
- 500 ml mlieka
- 1 lyžica cukru
- 150 ml oleja
- Na plnku:
- 2 žĺtky
- 200 g masla
- 1 lyžička soli
- 3 strúčiky cesnaku
- Na posypanie a potretie:
- 1 žĺtok
- 2 dl kyslej smotany
- 150 g strúhaného syra
Postup prípravy
1. Krok
Rozmrvíme kvasnice a zalejeme ich 1,5 dl vlažného mlieka.Posypeme ich cukrom jemne premiešame a necháme naskočiť..Potom pridáme preosiatu múkou so soľou..prilejeme aj olej a ostatné vlažné mlieko..všetko dôkladne premiesime a prikryté necháme kysnúť na teplom mieste.
2. Krok
Maslo si vyšľaháme so soľou , žĺtkami a s pretlačeným cesnakom..Vykysnuté cesto si rozdelíme na 2 kusy a vyvaľkáme ho do obdĺžnika na hrúbku 3 mm.
3. Krok
Cestá potrieme pripravenou maslovou plnkou a zrolujeme ako roládu..
4. Krok
pripravené roládky si potrieme vajíčkom vyšľahaným v kyslej smotane ..(v hrubšej vrstve a posypeme nastrúhaným syrom..
5. Krok
Z cesta potom vykrajujeme trojuholníky , ktoré ukladáme na plech vyložený s papierom na pečenie.Robíme rozostupy pretože cesto ešte zvýši svoj objem..takto necháme ešte podkysnúť a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 25 minút..
Priemerné hodnotenie receptu
(3.3 / 5)
23 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
41945 videní