- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Cesnakové žemle
Cesnakové žemle
- Kusov: 12
- Porcií: 12
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- 400 g hladkej múky
- 200 ml kefíru
- 2 vajcia
- 80 ml oleja
- 10 g sušeného droždia
- 1 lyžička cukru
- 1,5 lyžičky soli
- 40 ml vody
- 3 - 4 strúčiky cesnak
- kôpor
Postup prípravy
1. Krok
Zmiešajte teplý kefír, cukor a droždie. Premiešame a necháme 10 minút odstáť. Pridajte soľ, rastlinný olej a jedno vajce. Druhé vajce trochu rozšľaháme a polovicu odoberieme do misky (druhou polovicou žemle neskôr namažeme). Všetko opäť premiešame a po častiach pridávame múku. Hneď ako cesto absorbuje všetku múku a začne sa lepiť na ruky, zmieste ho do gule, prikryte utierkou a nechajte na teplom mieste 1,5 hodiny.
2. Krok
Vykysnuté cesto treba premiesiť a rozdeliť na 6-12 kusov (v závislosti od požadovanej veľkosti žemličiek ). Každú pekne zagúľame a dáme na plech ktorý si predtým vymastíme .. Ukladáme ich ďalej od seba .. Plech zakryte utierkou alebo potravinovou fóliou a nechajte cesto kysnúť 40 minút. Potom žemle potrieme zvyšnou polovicou vajíčka.
3. Krok
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 200°C asi 30 minút. Na omáčku zmiešame vodu, olej, prelisovaný cesnak, soľ a nasekaný kôpor. Keď žemle vyberieme z rúry ihneď ich potrieme cesnakovou omáčkou..
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
686 videní