- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Cesnakové žemle
Cesnakové žemle
- Kusov: 18
- Porcií: 18
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 1:20 hod
Suroviny
- Cesto :
- 2 lyžičky instantného droždia
- 600 g hladkej múky
- 2 lyžičky soli
- 1,5 lyžice cukru
- 2 lyžice oleja
- 370 ml vody
- Cesnaková zmes :
- 5 lyžíc oleja
- 6 strúčikov cesnaku
- čerstvý kôpor podľa chuti
Postup prípravy
1. Krok
Zmiešajte zvlášť suché produkty, zvlášť tekuté a potom spojte. Vymiesime na hladké cesto, prikryjeme a dáme na teplé miesto vykysnúť. Hneď ako sa cesto zdvihne, zatlačte naň a začnite formovať buchty.
2. Krok
Cesto rozdelíme na 18 rovnakých kúskov a vymiesime z nich guľky. Vložte ich do formy vymastenej rastlinným olejom. Prikryjeme a necháme na teplom mieste kysnúť 1-1,5 hodiny.
3. Krok
Keď sa žemle výrazne zväčšia, vložte ich do rúry na 30 minút pri teplote 180°C .. Medzitým si pripravíme cesnakovú zmes . Pretlačte cesnak do rastlinného oleja pridajte jemne nasekaný kôpor a nechajte postáť..
4. Krok
Upečené žemle vyberte z rúry. Vrch a boky by mali byť hnedé. Ešte horúce ich potrieme cesnakovou zmesou. Neskutočne chutné, nezvyčajne vzdušné a aromatické cesnakové žemle prinesú do vášho dňa svoj vlastný kúsok šťastia!
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
228 videní