Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Cesto na pizzu

Chod: ,
Náročnosť:
reklama:
Cesto na pizzu
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 2
  • Porcií: 2
  • Čas Prípravy: 3:0 hod
  • Varenie: 10min
  • Hotové Za: 3:10 hod

Pripraviť dobré cesto na pizzu aj keď sa to nezdá je celkom kumšt..
Cesto by malo byť tenké, odspodu chrumkavé a voňavé..
Treba dodržiavať niekoľko pravidiel aby sa vám podarilo..
Múka by mala byť prevzdušnená ..mali by ste ju minimálne 3 x preosiať aby sa prevzdušnila kyslíkom.
Vtedy bude cesto nadýchané a bude sa vám s ním dobre pracovať..
Používajte kvalitné kvasnice pretože tie lacnejšie majú pivný zápach.
Cesto by vám nemalo nachladnúť preto pozatvárajte okná a dvere aby ste nemali prievan.
Používajte vlažnú , nie však ľadovú vodu..
a naťahujte ho o d stredu ku krajom..Okraje urobte samozrejme hrubšie..
A samotný plech na ktorom budete cesto piecť by ste mali potrieť olejom a zjemna poprášiť hrubou múkou..

reklama:

Suroviny

  • 160 ml vlažnej vody
  • 1 čajová lyžička suchého droždia
  • 2 šálky (250 ml) hladkej múky
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 lyžica olivového oleja
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Zalejte suché droždie vlažnou vodou a dobre premiešajte..Do misky si dáme múku , soľ a droždie s vodou.Vypracujeme cesto.

2. Krok

Cesto spracovávame na pomúčenej doske a miesime asi 10 minút..Ak sa vám lepí pridajte trochu múky..

3. Krok

Cesto by malo byť mäkké a pružné.Potom cesto potrite celé olivovým olejom..Urobte to tak, že si olej dajte na ruky a cesto pohladkajte..

4. Krok

Vložt e ho do misky a prikryte utierkou alebo fóliou.Dajte ho na teplé miesto a nechajte kysnúť cca 1,5 hodiny.Malo by vám zdvojnásobiť objem.

5. Krok

Potom cesto dajte na pracovnú dosku a roztlačte ho päsťami.rozdeľte ho na dve gule..Prikryte a znovu nechajte odpočívať 1 hodinu.

6. Krok

Po hodine vyformujte rozťahovaním pizzu..Rozťahujte od stredu ku krajom prstami a potom celými rukami.

7. Krok

Potom potrite rajčinovým základom a ingrediencie sú už na vás..))Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C cca 10 minút..

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3.4 / 5)

14 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

50965 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.