- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- cestoviny
- Cestoviny s hubami v krémovej omáčke
Cestoviny s hubami v krémovej omáčke
- Kusov: 1
- Porcií: 2
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 20min
- Hotové Za: 40min
Suroviny
- 550 g šampiňónov
- 250 g cestovín
- 150 g cibule
- 120 ml suchého bieleho vína
- 550 ml smotany na šľahanie
- 65 g parmezánu
- soľ a korenie podľa chuti
- olej
Postup prípravy
1. Krok
Rozvaríme vodu, pridáme soľ a uvaríme cestoviny takmer do mäkka. Pre tento recept môžete použiť špagety, fettuccíni, penne alebo akékoľvek iné obľúbené cestoviny.
2. Krok
Potom cestoviny sceďte v sitku a opláchnite studenou vodou. Po odtečení všetkej vody preložte cestoviny do veľkej nádoby a pokropte ich rastlinným olejom, aby sa nezlepili.
3. Krok
Šampiňóny opláchnite pod tečúcou vodou a nakrájajte na štyri časti. Môžete ich tiež nakrájať na menšie kúsky alebo na plátky.
4. Krok
Cibuľu olúpte, nakrájajte na malé kocky. Predhriatu panvicu vymastíme olejom. Pridajte cibuľu na panvicu a za stáleho miešania ju na miernom ohni pražte 4 - 5 minút.
5. Krok
Potom pridajte nakrájané šampiňóny na panvicu k cibuli, trochu stiahnite oheň a smažte ich, kým sa tekutina úplne neodparí, a občas ich premiešajte. Zvyčajne stačí 10-15 minút.
6. Krok
Do panvice jemne nalejte biele víno, premiešajte a duste ďalšie 3 minúty. V záverečnej fáze pridajte do omáčky smotanu, pridajte soľ a korenie podľa chuti, priveďte do varu.
7. Krok
Po dovarení omáčky dusíme asi 6 minút na najmenšom ohni za pravidelného miešania. Niekoľko minút pred dovarením pridáme talianske bylinky, syr, nastrúhaný na jemnom strúhadle. Počkajte, kým sa syr úplne nerozpustí.
8. Krok
K omáčke pridajte uvarené cestoviny a ešte spolu prehrejte. 2 - 4 minúty.
9. Krok
pri podávaní môžete posypať ešte nastrúhaným parmezánom a posypať bylinkami podľa chuti..
Priemerné hodnotenie receptu
(4.7 / 5)
3 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
2454 videní