- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- zákusky
- Cheesecake brownies
Cheesecake brownies
- Kusov: 1
- Porcií: 15
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 40min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 150 g masla
- 100 g práškového cukru
- 200 g cukru
- 3 vajcia
- 70 g tmavého kakaa
- 1 lyžička vanilkového extraktu
- 1/2 lyžičky soli
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 120 g hladkej múky
- 150 g tvarohu
- 200 g mascarpone
- 60 g cukru
- 1 vanilkový cukor
Postup prípravy
1. Krok
Rúru vyhrejte na 175 °C a pripravte si kovový štvorcový plech na pečenie (20 x 20 cm), ktorý vyložte papierom na pečenie. V menšom hrnci rozpustite maslo a práškový cukor. Počas zahrievania miešame, aby sa cukor roztopil. Vo veľkej mise metličkou vymiešame vajcia a 200 g cukru. Miešajte len toľko, aby ste získali jednotnú hmotu. Do vaječnej zmesi pridáme tmavé kakao, soľ a vanilkový extrakt. Miešajte do hladka. Pridajte rozpustené maslo a cukor a dobre premiešajte.
2. Krok
Teraz pridajte múku a prášok do pečiva. Miešame jemne a nie príliš dlho, len toľko, aby sa vmiešala múka. Tri polievkové lyžice čokoládovej hmoty si odložte na neskôr a zvyšnú hmotu vylejte do pripraveného plechu . Teraz si pripravíme tvarohovú krémovú náplň.
3. Krok
Tvaroh, mascarpone, cukor a vanilkový cukor vymiešame tyčovým mixérom. Šľaháme do hladkej, krémovej textúry. Smotanovú plnku rovnomerne natrieme na čokoládovú piškótu . Odloženú čokoládovú hmotu zmiešame s 1 polievkovou lyžicou teplej vody, aby sa mierne rozriedila. Potom ju v hrudkách rozotrieme na krémovú plnku a špáradlom urobíme mramorovaný vzor. Vložte plech do spodnej tretiny rúry.
4. Krok
Brownies pečieme 25 minút pri 175 °C, potom teplotu znížime na 165 °C a pečieme ešte 15 minút. Hotovosť brownies skontrolujte zapichnutím špáradla do stredu. Ak vyjde jemne čokoládové, brownies je hotové. Brownies dáme do chladničky aspoň na 1 hodinu vychladnúť a stuhnúť.
Do zmesi piškótového cesta môžeme pridať kúsky horkej čokolády alebo nahrubo nasekané vlašské orechy či pražené lieskové orechy.
Brownies sú najlepšie, keď majú čas hodinu a viac odležať v chlade. Keď sa ich rozhodneme jesť, zohrejeme ich na izbovú teplotu, to znamená len to, že ich 15 minút predtým vyberieme z chladničky.
V uzavretej nádobe ich uchovávame v chlade 3-4 dni.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
597 videní