Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Cheesecake brownies

Kuchyňa:
Náročnosť:
reklama:
Cheese cake brownie.png
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
www.canva.com
  • Kusov: 1
  • Porcií: 15
  • Čas Prípravy: 20min
  • Varenie: 40min
  • Hotové Za: 60min
reklama:

Suroviny

  • 150 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • 200 g cukru
  • 3 vajcia
  • 70 g tmavého kakaa
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 1/2 lyžičky soli
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 120 g hladkej múky
  • 150 g tvarohu
  • 200 g mascarpone
  • 60 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Rúru vyhrejte na 175 °C a pripravte si kovový štvorcový plech na pečenie (20 x 20 cm), ktorý vyložte papierom na pečenie. V menšom hrnci rozpustite maslo a práškový cukor. Počas zahrievania miešame, aby sa cukor roztopil. Vo veľkej mise metličkou vymiešame vajcia a 200 g cukru. Miešajte len toľko, aby ste získali jednotnú hmotu. Do vaječnej zmesi pridáme tmavé kakao, soľ a vanilkový extrakt. Miešajte do hladka. Pridajte rozpustené maslo a cukor a dobre premiešajte.

2. Krok

Teraz pridajte múku a prášok do pečiva. Miešame jemne a nie príliš dlho, len toľko, aby sa vmiešala múka. Tri polievkové lyžice čokoládovej hmoty si odložte na neskôr a zvyšnú hmotu vylejte do pripraveného plechu . Teraz si pripravíme tvarohovú krémovú náplň.

3. Krok

Tvaroh, mascarpone, cukor a vanilkový cukor vymiešame tyčovým mixérom. Šľaháme do hladkej, krémovej textúry. Smotanovú plnku rovnomerne natrieme na čokoládovú piškótu . Odloženú čokoládovú hmotu zmiešame s 1 polievkovou lyžicou teplej vody, aby sa mierne rozriedila. Potom ju v hrudkách rozotrieme na krémovú plnku a špáradlom urobíme mramorovaný vzor. Vložte plech do spodnej tretiny rúry.

4. Krok

Brownies pečieme 25 minút pri 175 °C, potom teplotu znížime na 165 °C a pečieme ešte 15 minút. Hotovosť brownies skontrolujte zapichnutím špáradla do stredu. Ak vyjde jemne čokoládové, brownies je hotové. Brownies dáme do chladničky aspoň na 1 hodinu vychladnúť a stuhnúť.

reklama:

Do zmesi piškótového cesta môžeme pridať kúsky horkej čokolády alebo nahrubo nasekané vlašské orechy  či pražené lieskové orechy.

Brownies sú najlepšie, keď majú čas hodinu a viac odležať v chlade. Keď sa ich rozhodneme jesť, zohrejeme ich na izbovú teplotu, to znamená len to, že ich 15 minút predtým vyberieme z chladničky.

V uzavretej nádobe ich uchovávame v chlade 3-4 dni.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

679 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.