- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- torta
- Cheesecake „Raffaello“
Cheesecake „Raffaello“

- Kusov: 1
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 50min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 50min
Suroviny
- 160 g sušienok
- 80 g masla
- 260 ml smotany na šľahanie
- 100 g práškového cukru
- 250 g tvarohu alebo mascarpone
- 1 vanilkový cukor
- 120 g kokosových vločiek + 120 g mandlí
- 10 g želatíny
- 30 ml vody
Postup prípravy
1. Krok
Sušienky rozmixujte a zalejte rozpusteným maslom. Všetko premiešajte, kým nevznikne mokrá strúhanka, ktorá drží tvar, keď ju stlačíte v ruke. Do tortovej formy si dáme papier na pečenie a sušienkovú hmotu utlačíme na dno.. Želatínu zalejte studenou vodou a nechajte napučať. Do smotany pridáme práškový a vanilkový cukor, vyšľaháme do tuha. Do šľahačky pridáme mascarpone a opäť vyšľaháme, kým nebude krém nadýchaný. Pridáme kokos a zas dôkladne premiešame..
2. Krok
Napučanú želatínu rozpustíme vo vodnom kúpeli a za stáleho šľahania pridáme do kokosového krému. Polovicu kokosovej hmoty rozotrieme na sušienkový základ, pritlačíme a uhladíme. Mandle nasekajte alebo rozmixujte a nasypte na kokosovú vrstvu tak, aby nesiahali po okraj. Zvyšnú kokosovú hmotu rozotrieme na mandľovú vrstvu, utlačíme a uhladíme. Vložte do chladničky na 12 hodín.
3. Krok
Potom vyberieme tortu z formy , a vrch obsypeme strúhaným kokosom a ozdobíme podľa fantázie.. ( môžete použiť bonbóny raffaello , celé mandle a mätu..)

Priemerné hodnotenie receptu
(1 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
487 videní