Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Chlieb s makom a bielym sezamom

Náročnosť:
reklama:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
  • Kusov: 1
  • Čas Prípravy: 55min
  • Varenie: 30min
  • Hotové Za: 0min

Výborný chlebík so „křupavou“ kôrkou, voňavý, domáci…. Chlieb nekupujem, ale pečiem doma, a aj pečivo. Chlieb je vždy iný a vždy je výborný. Semienka pridám také, aké mám alebo na aké máme s dcérou chuť. Tentokrát som pridala mak a k nemu biely sezam. Veľmi dobrá voľba, hoci sezam až tak cítiť nebolo, ale mak áno, mňam a tá vôňa… 🙂 Nabudúce chlieb vymiesim v sezame.

reklama:

Suroviny

  • múka špaldová hladká 500g
  • voda teplá prevarená 330ml
  • droždie čerstvé 1/2 kocky
  • agáve 1 PL (môžete použiť med)
  • soľ nerafinovaná morská
  • mak nemletý 5 PL
  • sezam biely 5 PL
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Do misky som naliala teplú vodu, pridala agáve a prstami rozdrobila droždie. Prikryla som malým tanierikom a nechala kvások odpočívať, asi 5 minút.

2. Krok

Vo väčšej mise som zmiešala múku so soľou, makom, sezamom a pridala som aj kvások. Zo zmesi som vymiesila cesto (cca 10 minút), ktoré som, múkou vysypanej mise, nechala kysnúť 30 minút pod prikrytou utierkou. Zapla som rúru na 230°C a vložila do nej sklenený pekáč aj s vrchnákom. Po polhodine som opäť cesto premiesila a nechala vykysnúť v oválnej miske, ktorú som vystlala papierom na pečenie. Po podkysnutí, asi 15 minútach, som pekáč vybrala, opatrne dala dolu vrchnák a chlieb som pomaly z papiera na pečenie "prevrátila" do pekáča, prikryla vrchnákom a dala piesť do rúry 30 minút na 220°C. Po polhodine som vrchnák z pekáča dala dole a ešte 10 minút nechala dopiecť na 200°C.

3. Krok

Po vybratí z rúry som chlieb umiestnila na mriežku a zabalila do utierky vychladnúť.

4. Krok

Chlieb som piekla neskôr večer a vôbec som neodolala ho ochutnať. V chladničke som mala odložený môj domáci šípkový džem, posledné 2KL (proste som si ho šetrila na špeciálnu príležitosť). Chlieb som natrela "maslom" ALSAN bio (chuťovo mi veľmi pripomína klasické živočíšne maslo) a šípkovým džemom. To bola teda dobrota!!!

5. Krok

Dobrú chuť :-)

reklama:

Priemerné hodnotenie receptu

(3 / 5)

2 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

8980 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.