- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- slané chuťovky
- Chlieb z medvedieho cesnaku
Chlieb z medvedieho cesnaku

- Kusov: 2
- Porcií: 10
- Čas Prípravy: 30min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 60min
Suroviny
- 500 g hladkej pšeničnej múky 550
- 2 vrecká sušeného droždia
- 300 ml vlažného mlieka
- 1 lyžička cukru
- 2 lyžičky soli
- 40 ml oleja
- 1 hrsť medvedieho cesnaku
Postup prípravy
1. Krok
Zo všetkých vyššie uvedených surovín vypracujeme kysnuté cesto. Všetky suroviny dám dokopy do misky. Samozrejme ho môžete miesiť aj ručne. V tomto prípade zmiešajte všetky suché ingrediencie s múkou, urobte jamku a pridajte do nej mokré ingrediencie. Potom všetko dobre premiešajte. Cesto je hotové, keď je pekné a elastické. Už by to nemalo byť lepkavé!
2. Krok
Vytvarujte 2 bochníky chleba. Zrežte v hornej časti. Buď necháme hodinu kysnúť na teplom mieste, alebo necháme kysnúť v rúre na 50°C asi pol hodiny (ja používam vždy ten druhý spôsob). Potom pečieme pri 220°C asi 20-30 minút.
3. Krok
Do rúry sa odporúča vložiť misku s vodou alebo rúru navlhčiť, potom bude kôrka krajšia. V skutočnosti vidíte, kedy je chlieb hotový. Kôrka je potom pekná svetlohnedá. Doba pečenia závisí aj od veľkosti bochníkov.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
12 videní