- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- sterilizujeme
- Chrumavé kvašáky
Chrumavé kvašáky
- Kusov: 1
- Porcií: 6
- Čas Prípravy: 20min
- Varenie: 0min
- Hotové Za: 20min
Suroviny
- Na 4 - 5 l pohár :
- 3 kg uhoriek
- 1 čerešňový list
- 1 vínny list
- 1 vetvička kôpru
- 1 hlávka cesnaku
- 5 guličiek čierneho celého korenia
- trochu koriandru
- 2 litre vody
- 6 polievkových lyžíc soli
- 1 plátok chleba
Postup prípravy
1. Krok
Na prípravu chrumkavých nakladaných uhoriek očistite uhorky, odrežte konce a narežte strany nožom. Uhorku vložte do pohára s čerešňovými listami, s listom hrozna , kôprom, cesnakom, korením a koriandrom. Vodu prevarte so soľou a potom ju horúcu nalejte na uhorky . Na vrch dáme kúsok chleba a necháme 2-3 dni dozrieť na slnku.
Tip: čím viac soli, tým je nakladaná uhorka chrumkavejšia. Väčšinou ich robím s 8 lyžicami soli. Po kvasení, ak sú príliš slané, šťavu zlejem a nahradím čistou, neosolenou prevarenou vodou.
Priemerné hodnotenie receptu
(4 / 5)
1 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
944 videní