- Mňamky-Recepty.sk
- Recepty
- pečivo
- Chrumkavé bagety s makom
Chrumkavé bagety s makom
- Kusov: 8
- Porcií: 8
- Čas Prípravy: 60min
- Varenie: 30min
- Hotové Za: 1:30 hod
Suroviny
- 1 kocka droždia (40 g)
- 2 lyžičky cukru
- 1 šálka teplého mlieka
- 3 šálky hladkej múky
- 4 lyžice oleja
- 1 lyžička soli
- ďalej potrebujeme:
- múku na pospanie prac.plochy
- 1 vajce
- celý mak
- maslo na potretie plechu
Postup prípravy
1. Krok
Do väčšej misy nasypeme múku. V teplom mlieku rozpustite droždie s cukrom. Vsypeme ich do múky a vidličkou poriadne premiešame, cesto nemiesime. Ak je cesto príliš kompaktné, pridáme teplé mlieko a príliš sypké pridáme múku. Množstvo mlieka závisí od obsahu vlhkosti v múke. Cesto prikryjeme utierkou a odložíme na teplé miesto na 30 minút.
2. Krok
Po uplynutí tejto doby do cesta pridáme soľ a olej. Miesime niekoľko minút na doske posypanej múkou. Cesto by malo byť pružné . Opäť prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť ďalšiu pol hodinu.
3. Krok
Po uplynutí tejto doby cesto rozdeľte na osem častí. Z každej časti vytvarujte dlhú bagetu a položte ju na podnosy jemne potreté maslom alebo margarínom. Vytvarovala som dlhé tenké bagety, lebo som také chcela, ale dajú sa urobiť aj hrubšie a kratšie. Potom bagety narežeme na povrchu ostrým nožom, potrieme rozšľahaným vajíčkom a bohato posypeme makom.
4. Krok
Hneď pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C do zlatista asi 30 minút.
Moja rada:
250 ml odmerka.
Z receptu vychádza z 8 bagiet.
Priemerné hodnotenie receptu
(0 / 5)
0 ľudí hodnotilo tento recept
Už ste Hlasovali.
308 videní