Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
You are using an outdated browser, you may experiece issues. Please upgrade your browser to improve your experience.

Chrumkavé cuketové placky s modrým syrom – výborný tip na jednoduché jedlo

reklama:
Chrumkavé cuketové placky s modrým syrom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Chrumkavé cuketové placky s modrým syrom – výborný tip na jednoduché jedlo Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Neviete, čo pripraviť z cukety, ktorú máte doma? Skúste vynikajúce cuketové placky so slanou chuťou modrého syra, jemnou arómou cesnaku a sviežosťou jarnej cibuľky. Ich príprava je rýchla, nenáročná a výsledok poteší chuťové poháriky celej rodiny – ideálne na ľahký obed či teplú večeru.

reklama:

Suroviny

  • 700–800 g mladej cukety
  • 2 celé vajcia
  • 2 polievkové lyžice polohrubej múky
  • 2 lyžice strúhanky (podľa potreby aj viac)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 g syra s modrou plesňou (napr. niva)
  • soľ podľa chuti
  • čierne korenie (mleté)
  • štipka rasce
  • 1 jarná cibuľka
  • rastlinný olej na smaženie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Jarnú cibuľku nasekajte na malé kúsky, cesnak ošúpte a roztlačte alebo najemno nastrúhajte. Syr s modrou plesňou tiež nastrúhajte na drobno, aby sa ľahko spojil s ostatnými surovinami.

2. Krok

Cuketu umyte, olúpte a nastrúhajte na jemno. Potom ju mierne posoľte a nechajte odstáť približne 10 minút. Po tejto dobe z nej rukami vytlačte čo najviac tekutiny – inak by sa placky rozpadávali.

3. Krok

Do cuketovej hmoty pridajte vajcia, múku, strúhanku, pretlačený cesnak, jarnú cibuľku, nastrúhaný syr, korenie a rascu. Všetko dôkladne premiešajte. Výsledné cesto by malo byť hustejšej konzistencie – ak je príliš riedke, pridajte ešte trochu strúhanky.

4. Krok

Na panvici zohrejte olej a pomocou lyžice tvarujte menšie placky. Smažte ich z oboch strán dozlatista, kým nebudú chrumkavé a prepečené.

5. Krok

Po vysmážaní placky nechajte odkvapkať na papierovej utierke, ktorá absorbuje prebytočný tuk.

reklama:

Tieto placky sú chutné samotné, no výborne sa hodia aj ako príloha k polievke alebo s čerstvým zeleninovým šalátom. Ak máte chuť, môžete ich podávať s bylinkovým dipom alebo kyslou smotanou.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

10 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.