Druhy Receptu: Bezlepková diéta , Bezmäsité jedlá , Cestoviny , Chleba , Dezerty , Džemy a lekváre , Exotické jedlá , Huby , Jedlá s mäsom , Konzervácia , Nápoje a drinky , Omáčky , Ostatné , Pizza , Polievky , Ryby , Šaláty , Sladkosti , Slané chuťovky , sušené , Syry , Vegánske jedlá , Vianoce , Vnútornosti , Zeleninové jedlá
Používate zastaralý prehliadač, stránka sa nemusí zobraziť správne, môže sa zobrazovať pomaly, alebo môžu nastať iné problémy pri prehliadaní stránky. Odporúčame Vám stiahnuť si nový prehliadač tu.

Chrumkavé cuketové placky s modrým syrom – výborný tip na jednoduché jedlo

reklama:
Chrumkavé cuketové placky s modrým syrom
1
Otvoriť Foto TU
Otvoriť galériu
Chrumkavé cuketové placky s modrým syrom – výborný tip na jednoduché jedlo Foto: depositphotos.com
  • Porcií: 4
  • Čas Prípravy: 0min
  • Varenie: 0min
  • Hotové Za: 0min

Neviete, čo pripraviť z cukety, ktorú máte doma? Skúste vynikajúce cuketové placky so slanou chuťou modrého syra, jemnou arómou cesnaku a sviežosťou jarnej cibuľky. Ich príprava je rýchla, nenáročná a výsledok poteší chuťové poháriky celej rodiny – ideálne na ľahký obed či teplú večeru.

reklama:

Suroviny

  • 700–800 g mladej cukety
  • 2 celé vajcia
  • 2 polievkové lyžice polohrubej múky
  • 2 lyžice strúhanky (podľa potreby aj viac)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 100 g syra s modrou plesňou (napr. niva)
  • soľ podľa chuti
  • čierne korenie (mleté)
  • štipka rasce
  • 1 jarná cibuľka
  • rastlinný olej na smaženie
reklama:

Postup prípravy

1. Krok

Jarnú cibuľku nasekajte na malé kúsky, cesnak ošúpte a roztlačte alebo najemno nastrúhajte. Syr s modrou plesňou tiež nastrúhajte na drobno, aby sa ľahko spojil s ostatnými surovinami.

2. Krok

Cuketu umyte, olúpte a nastrúhajte na jemno. Potom ju mierne posoľte a nechajte odstáť približne 10 minút. Po tejto dobe z nej rukami vytlačte čo najviac tekutiny – inak by sa placky rozpadávali.

3. Krok

Do cuketovej hmoty pridajte vajcia, múku, strúhanku, pretlačený cesnak, jarnú cibuľku, nastrúhaný syr, korenie a rascu. Všetko dôkladne premiešajte. Výsledné cesto by malo byť hustejšej konzistencie – ak je príliš riedke, pridajte ešte trochu strúhanky.

4. Krok

Na panvici zohrejte olej a pomocou lyžice tvarujte menšie placky. Smažte ich z oboch strán dozlatista, kým nebudú chrumkavé a prepečené.

5. Krok

Po vysmážaní placky nechajte odkvapkať na papierovej utierke, ktorá absorbuje prebytočný tuk.

reklama:

Tieto placky sú chutné samotné, no výborne sa hodia aj ako príloha k polievke alebo s čerstvým zeleninovým šalátom. Ak máte chuť, môžete ich podávať s bylinkovým dipom alebo kyslou smotanou.

Priemerné hodnotenie receptu

(0 / 5)

0 ľudí hodnotilo tento recept

Ohodnoť tento mňamky recept :)

Už ste Hlasovali.

33 videní

Súvisiace témy:
Bezplatný email raz týždenne s receptami z Mnamky-Recepty.sk:
podmienkami používania a potvrdzujem, že som sa oboznámil s ochranou osobných údajov
Tlačiť
Zdroj: Facebook

Portál mňamky recepty bol vybudovaný, aby mohol ktokoľvek pridať svoj vlastný a originálny recept a ukázať ho celému svetu....

Prečítajte si o nás

Dôležité odkazy

Copyright © DG PRO s.r.o. Všetky práva vyhradené. Vyhradzujeme si právo udeľovať súhlas na rozmnožovanie, šírenie a na verejný prenos obsahu.